BORBA U LONDONU

[FOTO] Anthony Joshua pokazao da nije za otpad; nakon 12 rundi odnio čistu pobjedu

02.04.2023 u 07:47

Bionic
Reading

Anthony Joshua pobijedio je Jermainea Franklina jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 12 rundi pravoga rata (118-111, 117-111, 117-111). Joshua se ovom izvedbom vratio na pobjedničke staze nakon dva uzastopna poraza

Prve dvije runde, kako prenosi Fightsite.hr, prošle su u međusobnom respektiranju i ispitivanju snaga, ali nakon toga borba se postepeno rasplamsavala. Joshua je bacao pojedinačne udarce s distance i većinu precizno pogađao, dok je Franklin pokušavao skratiti distancu i pogađati u serijama, no nije bio odveć precizan. Iako su sve runde bile vrlo kompetetivne i izjednačene, te se niti jedan borac nije posebno isticao, Joshua je ipak bio precizniji. Franklin se najviše iskazao u posljednjoj dionici borbe, pogotovo u 11. rundi koju je čisto dobio.

Anthony Joshua u ovu borbu ušao je kao veliki favorit na kladionicama, a to je i opravdao. Iako je Franklin imao svojih trenutaka, Joshua nije dopustio ikakvo iznenađenje. Do ove borbe Jermaine Franklin bio je rangiran kao 34. boksač na BoxRec ljestvici, a u karijeri je pretrpio poraz tek od Dilliana Whytea, no i u tom porazu dobio je jako puno novih fanova. Pružio je Whyteu nevjerojatan otpor i gotovo pobijedio, no suci su ipak blagu prednost dali popularnijem boksaču.

Na kraju borbe nastao je kaos u ringu kada su, unatoč zvuku zvona, boksači odbili da puste jedan drugog prije nego što su oba kuta uletjela i spriječila tućnjavu nakon borbe.

Joshua je sada ponovno u igri za pojaseve i bila je ovo njegova 25 pobjeda u karijeri, uz tri poraza.

Joshua je sada ponovno u igri za pojaseve, te je i dalje ostao relevantan nakon što se uspio vratiti nakon dva uzastopna poraza. Financijski jako privlačan, publici zanimljiv, vjerujemo da će vrlo brzo dobiti priliku boksati ili za neki od naslova, ili s nekime svjetskoga ranga. U prilog mu ide i to da se Tyson Fury i Oleksandr Usyk nikako ne uspijevaju dogovoriti oko uvjeta borbe, te se samim time možda Joshua progura u borbu protiv Tysona Furyja.

  • +9
Anthony Joshua vs Jermaine Franklin Jr Izvor: Profimedia / Autor: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia