SVI ODUŠEVLJENI

Fenomenalna vijest stiže nam iz najjače rukometne lige; jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca riješio si je budućnost

06.05.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Marko Mamić (27) potpisao je novi ugovor s bundesligašem Leipzigom, a vjernost je produžio i njemački vratar Joel Birlehm

Obojica su produžili ugovore koji su prvotno trajali do 2022. godine. Joel Birlehm potpisao je do 2024. godine, a naš lijevi vanjski do 2025. godine.

'Odlučio sam ostati u Leipzigu jer se ovdje osjećam vrlo ugodno. Ovdje radim s vrlo ambicioznim ljudima, imamo dobar tim i okruženje je sjajno, tako da se ovdje jednostavno jako dobro osjećam. Moji ciljevi ostat će isti tijekom sljedeće četiri godine. Želim i dalje vrijedno raditi s momčadi. Ako nastavimo tim putem i čvrsto vjerujemo u sebe, tada sam siguran da ćemo ostvariti svoj san o Europi', rekao je Marko Mamić.

Hrvat je prije dvije godine iz Kielcea prešao u Leipzig. U svojih prethodnih 49 utakmica u Bundesligi, postigao je 109 golova, a ove sezone uspio je blokirati najviše udaraca u cijeloj ligi (33).

Suigrač iz obrambenog bloka Maciej Gebala već je produžio ugovor s Leipzigom do 2024. godine, pa tako zastrašujući zid sjajnih blokera pruža klubu veliku stabilnost u godinama koje dolaze.

'Marko i Joel su se jako dobro razvijali u našem klubu i postali su stupovi naše momčadi. Stoga sam vrlo sretan što su njih dvojica produžili ugovore prije vremena i što će dugo ostati s nama, jer su dali primjer za budućnost', rekao je glavni trener André Haber.