SADRŽAJNA UTAKMICA

Pogledajte baš sve najzanimljivije iz derbija na Poljudu pa tako i trenutak iz sudačke nadoknade zbog kojeg su se svi u Hajduku uhvatili za glavu

06.05.2021 u 06:32

Bionic
Reading

U najvećem derbiju našeg nogometa, u zaostaloj utakmici 22. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Hajduk i Dinamo su na Poljudu odigrali 1:1, a na terenu nije nedostajalo uzbuđenja. Sve najzanimljivije trenutke možete vidjeti u našem sažetku

Dinamo je s bodom napravio novi korak prema osvajanju svojeg 22. naslova te je četiri kola prije kraja pobjegao sedam bodova najbližem pratitelju Osijeku.

No titule se podrazumijevaju u Maksimirskoj 128, a ova generacija propustila je na Poljudu napraviti nešto što nije uspjelo niti jednoj u povijesti od kada se Dinamo i Hajduk u sezoni u HT Prvoj ligi susreću četiri puta, a to je da u sva četiri susreta upiše pobjede.

Dinamo je ove sezone bio bolji u prve tri utakmice, ali je Hajduk remijem u ovoj zaostaloj, spasio čast, iako nije mirisalo dobro za domaćina. Naime, u 16. minuti do vodećeg pogotka stigao je gostujući sastav. Fossati je pod pritiskom Petkovića pao i izgubio loptu uz aut crtu što je ostavilo puno prostora Dinamovom napadaču da se namjesti, pogleda i uputi precizan ubačaj na peterac, gdje je Majer dočekao loptu i glavom pogodio suprotan kut Kalinićevih vrata.

No Hajduk se vratio! U 44. minuti gostujući vratar Livaković nije mogao spriječiti izjednačujući pogodak koji je došao djelomično i kao plod loše reakcije Dinamove obrane, odnosno Lauritsena koji nije dobro očistio Kačaniklićev ubačaj pred vrata. Lopta se dokotrljala do Marka Livaje koji je iz blizine pogodio desni kut Dinamovog gola.

  • +33
Hajduk - Dinamo, 22. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Reuters / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Dakle, oba pogotka stigla su nakon pogrešaka, ali to ne znači da u derbiju nije bilo pravih prilika koje su ostale neiskorištene ili zbog sjajnih golmanskih reakcija Kalinića i Livakovića ili jednostavno zato što napadači obje momčadi nisu bili precizni i dovoljno koncentrirani.

U zadnjim minutama vidjeli smo i kako je sreća okrenula leđa domaćinu, jer je njihov napad zaustavila greda, a sve ono najbolje što se moglo vidjeti u jako sadržajnom derbiju možete vidjeti u našem sažetku.

Hajduk - Dinamo 1:1, 22. kolo HT Prve lige, (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Hajduk - Dinamo 1:1, 22. kolo HT Prve lige (izjave trenera) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal