FEŠTA OD 2200 VOLTI

Fenomen: Istranima remi u navijačkom plavom paklu

29.09.2014 u 09:46

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici dvaju malonogometnih drugoligaša viđena je nova eksplozija navijačke energije u zagrebu, s jednim važnim dodatkom

MNK Dinamo je u Sutinskim vrelima (ligaške oglede od 10. listopada igrat će u dvorani II Doma sportova) dočekao nekadašnje prvake Potpićan i nakon dobre utakmice remizirao s 2:2. Na tribinama se okupilo oko tisuću gledatelja, od kojih su više od 80 posto bili aktivni navijači koji nisu posustajali čitavu utakmicu.

Na početku dvoboja u Podsusedu BBB-i su organizirali koreografiju s trakama, a nakon pečata u argentinskom stilu razvijene su brojne zastave i krenula je podrška koja je ovom prijateljskom ogledu i na parketu dala natjecateljski ritam. Pod takvim pritiskom nema 'šetanja'.

Dinamo je poveo, no Potpićan je pokazao zašto se u to istarsko mjestašce vratila futsal euforija. Prije pet godina bili su hrvatski prvaci, a sada su na krilima svoje legende Drndića ponovno okupili snažnu momčad i veliki su kandidati za prvoligaški status iduće sezone.


Vodio je Potpićan sa 2:1 do same završnice, a tada se u navijačkim glavama dogodio 'klik'. Na Šalati i tijekom ove utakmice fokus je bio na impresioniranju društva fantastičnim navijanjem i bogatim dekorom, ali bez puno praćenja zbivanja na terenu. Do 39. minute utakmice s Potpićanom. Tada je krenula prava navijačka lavina 'staroga kova' koja je eruptirala izjednačujućim golom nakon sjajnog pritiska Domagoja Purgara. Teško se sjetiti kada su BBB-i s ovoliko žara proslavili loptu u protivničkoj mreži... Prava uvertira u sezonu.

Nakon vožnje prigradskim vlakom organiziran je i navijački 'korteo' kroz Podsused, incidenata opet nije bilo, a jedna od epskih scena dogodila se i na poluvremenu kada su ugašena svijetla i sa zvučnika je krenuo treštati - techno. Oni profinjenijeg muzičkog ukusa otišli su u relativnu tišinu predvorja, ostatak navijača imao je pravi desetominutni party na tribinama. Gosti iz Potpićana nakon utakmice su uz pljesak otišli sabirati dojmove, igrači Dinama još su deset minuta sjedili na parketu i upijali emocije u kojima može uživati jako mali broj momčadi na našim meridijanima. U gradu Zagrebu - nitko.