DIV IZ RTINE NA TRONU

Evo kako je Miočić šokirao 45.000 Brazilaca i pozdravio - Hrvatsku!

15.05.2016 u 10:22

Bionic
Reading

Novi UFC svjetski prvak Stipe Miočić, koji je do odlaska u profesionalce radio kao američki vatrogasac, vuče podrijetlo uz idiličnog mjesta Rtina nedaleko Zadra. Nakon što je na UFC spektaklu u brazilskoj Curitibi pred 45.000 navijača nokautirao u prvoj rundi dotadašnjeg prvaka Fabricija Werduma iz ringa je pozdravio svoj Cleveland, ali i Hrvatsku!

Nakon što su ljubitelji borilačkog sporta godinama uživali u pobjedama Mirka Filipovića Cro Copa, bivšeg policajca ATJ Lučko, u pravom smislu riječi nasljedio ga je Stipe Miočić, bivši vatrogasac. Meč u kojem je na pod poslao Werduma već u trećoj minuti još će se dugo prepričavati...

'Znate, biti Hrvat je nevjerojatan osjećaj. Mi smo ratnici, spremni smo na sve! S Hrvatima se ne smiješ igrati', uoči meča je kazao Miočić, američki Hrvat iz Clevelanda.

'Cleveland, imamo prvaka! Hrvatska, imamo prvaka!', zaurlao je Stipe u mikrofon još iz ringa. Video se, naravno, nevjerojatnom brzinom proširio društvenim mrežama.


Nakon što je šokirao mnogobrojne brazilske navijače i nokautrao moćnog Werduma Miočić je poslao poruku razočaranim domaćim navijačima koji su došli na meč te oni koji su bili uz male ekrane:

'Prvo bih se želio zahvaliti navijačima. Znam da ste razočarani, ali morate znati da upravo vi stvarate ovaj sport. Fabricio je jako nezgodan... Pokušavao je svašta, a ja sam potegnuo desnom rukom i hvala Bogu ispalo je dobro. Brži je nego sam mislio i hvatao me tako da se nisam mogao otvoriti koliko sam želio. Bila je to dobra desnica', kazao je 33-godišnji Miočić kojem je to bila 15. pobjeda u karijeri (ima dva poraza) .

'Ovo je uspjeh svih nas, proslavit ću ga s majkom, mojim timom i naravno svojom prelijepom zaručnicom', rekao je vidno uzbuđeni Stipe.

Kasnije je, kada se slegla euforija, dao još nekoliko inervjua za razne TV kuće. Najavio je kako će mu sljedeća bprba biti - vjenčanje.

Naravno, malo se šalim i ispričavam se. Zaista se ženim za nekoliko tjedana i to je sve što mi je sada važno', promuklog glasa kazao je Stipe kojeg osim u Clevelandu, gradu u kojem je sportska zvijezda broj jedan NBA košarkaš LeBron James, slave i u Hrvatskoj. U njegovoj Rtini, malenome idiličnom mjestu udaljenom 13 km od Zadra.

Izvještaje sa ostalih mečeva pročitajte OVDJE

UFC 198 – Rezultati

Stipe Miočić def. Fabrizio Werdum – KO (R1, 2:47

Ronaldo Souza def. Vitor Belfort TKO (punches) 1 4:38)

Cristiane Justino def. Leslie Smith TKO (punches) 1 1:21)

Maurício Rua def. Corey Anderson – podijeljena sudačka odluka

Bryan Barberena def. Warlley Alves  – jednoglasna sudačka odluka

Demian Maia def. Matt Brown Submission (rear-naked choke) 3 4:31)

Thiago Santos def. Nate Marquardt KO (punches) 1 3:39)

Francisco Trinaldo def. Yancy Medeiros  – jednoglasna sudačka odluka

John Lineker def. Rob Font  – jednoglasna sudačka odluka

Antônio Rogério Nogueira def. Patrick Cummins TKO (punches) 1 4:52)

Sérgio Moraes vs. Luan Chagas – neodlučena borba

Renato Moicano def. Zubaira Tukhugov – podijeljena sudačka odluka