HT PRVA LIGA

Evo gdje možete gledati nova iskušenja Dinama i Hajduka; favoriti odlaze na teška gostovanja, hoće li netko od njih posrnuti?

24.04.2022 u 09:32

Bionic
Reading

U nedjelju su preostale dvije utakmice 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Hajduk gostuje u Koprivnici (17), Dinamo dolazi kod Gorice (19.05), a oba susreta možete gledati na kanalu Arenasport 3 (MAXtv)

Slaven Belupo – Hajduk (17, Arenasport 3)

Mogu li 'Farmaceuti' kao puno puta u prošlosti biti pretvrd orah za splitske nogometaše? Ako se gleda trenutačna forma bilo bi to veliko iznenađenje, jer je koprivnički klub u negativnom nizu od šest utakmica bez pobjede (pet poraza i remi). No na ruku domaćinu ide činjenica a 'Bili' dolaze bez svojih napadačkih zvijezda Marka Livaje i Nikole Kalinića koji imaju kartone.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Uzeli smo ove sezone bodove Osijeku, Dinamu i Hajduku, tako da možemo igrati sa svima, bez obzira na to što smo zimus napravili dosta promjena, te smo izgubili dosta igrača koji su bili u prvih 11. Uključili smo dosta mladih, no nažalost imamo stalne probleme s ozljedama i kartonima. Opet, sve je to dio nogometa, tako da sam siguran da će dečki koji izađu na teren dati sve od sebe', rekao je trener Slavena Zoran Zekić koji je dobro nasmijao novinare na presici o čemu više čitajte OVDJE.

  • +13
HT Prva liga 32. kolo: Šibenik - Slaven Belupo, 16.4.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hajduk je nedavnom pobjedom protiv Dinama dobio krila, euforija je opet tu, a na ruku splitskoj momčadi išao je i jučerašnji trijumf Rijeke protiv Osijeka. U gostujućoj svlačionici ne bježe od uloge favorita, a imat će i ogromnu podršku svojih navijača kojih se u Koprivnici očekuje oko dvije tisuće.

'Utakmica koja nas iščekuje u nedjelju se ne razlikuje puno od one s Dinamom jer nam i dalje poraz ili izjednačeni rezultat nisu opcija. Želja nam je osvojiti sva tri boda kako bi održali naš san živim. Bez obzira u kakvoj je formi Slaven Belupo, moramo biti fokusirani na sebe i ako odigramo s istom željom, posvećenošću i kvalitetom kao i u protekloj utakmici onda smatram da možemo očekivati izrazito pozitivan rezultat', izjavio je strateg Hajduka Valdas Dambrauskas.

Ovo je četvrti i posljednji međusobni ogled Hajduka i Slaven Belupa u ovoj sezoni. U prethodnim ogledima Hajduk je pobijedio na Poljudu s rezultatima 3:1 i 2:0 dok je u Koprivnici poražen s 3:2.

Hajduk - Dinamo 1:0, 9. kolo HT Prve lige, 2021/22. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Gorica – Dinamo (19.05, Arenasport 3)

Gorica se probudila sa Samirom Toplakom, a pozitivan šok sa smjenom trenera sada je napravio i Dinamo koji je maknuo Željka Kopića te doveo do kraja sezone iskusnog Antu Čačića. Vidjet ćemo hoće li to donijeti pomaka u igri hrvatskog prvaka koja nije nikako dobra.

'Očekujem drukčiji Dinamo nego do sad, jer s novim trenerom uvijek dođe i nova energija. Iznimno cijenim kolegu Čačića, i kao čovjeka i kao trenera, napravit će sve da izvuče maksimum iz svoje momčadi, ali mi smo apsolutno bacili na stranu sve probleme koji muče Dinamo. Bitno je kako ćemo se mi postaviti, bavimo se načinom kako ćemo pristupiti, kakve ćemo taktičke varijante odabrati... Za trenera je svaka utakmica jedna od lakših što se motivacije tiče, dolazi prvak, vodeća momčad prvenstva, bit će i puno ljudi na tribinama i svaki igrač u takvim bi okolnostima morao dati maksimum', izjavio je Samir Toplak.

  • +9
Hajduk - Gorica (31. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Ova dva kluba ove sezone su igrala već tri puta i svaki puta je slavio Dinamo, ali nikada nije bilo lako što sugeriraju rezultati 1:0, 2:0, 2:1…

'Zatekao sam momčad na prvom mjestu, imam privilegij nastojati sačuvati postojeću poziciju i ostvariti cilj, osvojiti prvenstvo. Pred nama je pet utakmica, imperativ je u svakoj biti što je moguće bodovno učinkovitiji. Prva je na redu Gorica, momčad koja je svakom u ligi bila tvrd orah, imali su i oni svojih turbulencija, ali u zadnje vrijeme su se stabilizirali s trenerom Samirom Toplakom. Sigurno je da imamo respekt prema njima, ali držim da mi imamo kvalitetu na koju se moramo usredotočiti i u svakoj utakmici je prezentirati', rekao je novi trener Ante Čačić te je dodao:

  • +53
Hajduk - Dinamo, HT Prva liga, 20.4.2022. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

'S momčadi sam odradio samo dva treninga, ali zatekao sam je u dobrom stanju. U redu, možda je ta slabija izvedba u Splitu uz negativan rezultat ostavila malo traga na psihi, ali već vidim da igrači sad dosta dobro djeluju i bit će spremni za ovu utakmicu. Uza sav respekt prema domaćima, učinit ćemo sve da vodimo računa o sebi, o svojoj igri i da uz veliko zalaganje i disciplinu dođe do izražaja naša neosporna kvaliteta.'

Standings provided by SofaScore LiveScore