Lokomotiva, Hajduk i Rijeka

Ovdje možete gledati hrvatske predstavnike u borbi za europske milijune; poznato je i koliko će zaraditi u slučaju pobjede

24.09.2020 u 12:29

Bionic
Reading

Hrvatski predstavnici danas će igrati 3. pretkolo Europske lige. Lokomotiva (19.00 sati, Arenasport 3), Hajduk (20.00 sati, Arenasport 1) i Rijeka (20.45 sati, Arenasport 2) će se pokušati izboriti za play-off ovog prestižnog natjecanja, a za to imaju samo jednu utakmicu

Hrvatski predstavnici danas će igrati 3. pretkolo Europske lige. Lokomotiva, Hajduk i Rijeka će se pokušati izboriti za play-off ovog prestižnog natjecanja, a za to imaju samo jednu utakmicu. Sve utakmice možete gledati na kanalima Arenasporta, a hrvatskim se predstavnicima smiješi odlična zarada ako preskoče svoje europske prepreke.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ove sezone je do sada najviše zaradio Dinamo koji je od UEFA-e dobio 1.12 milijuna eura, dok je Lokomotiva uprihodila 660.000 eura. Oba zagrebačka kluba su sezonu u Europi počela u kvalifikacijama za Ligu prvaka koja ipak donosi veću zaradu, ali ni ostali nisu loše prošli. Hajduk je već zaradio 540.000 eura, a Rijeka 280.000 eura.

Ako prođu u Play off naši će klubovi zaraditi dodatnih 300.000 eura, dok će im ulazak u Europsku ligu donijeti još 2.62 milijuna eura. Svaki bod u tom natjecanju nosi novih 190.000 eura. Prva u lov na 300.000 eura i priliku za play-off lovi Lokomotiva koja od 19 sati gostuje kod Malmöa. Ovu utakmicu možete gledati na kanalu Arenasport 3, a trener Lokosa Goran Tomić uvjeren je kako njegova ekipa nije bez šanse.

'Ovo nam je nagrada za uspjehe u prošloj sezoni. Malmö je jako dobra ekipa. Igramo protiv favorita. No u ovakvom kup sustavu možemo pobijediti i proći dalje. Ušli smo u sezonu s podosta novih igrača. Treba nam vremena kako bi se konsolidirali i ušli u formu, tako da ovo možda nije najbolje vrijeme za odigravati europske utakmice. No dati ćemo sve od sebe kako bi se vratili kao pobjednici', poručio je Tomić.

Na teren će od 20 sati i Hajduk koji gostuje kod Galatasaraya (Arenasport 1) koji je u ovom susretu favorit, ali i trener Hajduka Hari Vukas je optimist.

'Igrači jedva čekaju istrčati na teren. Ulog je veliki, igra se jedna utakmica i nema popravnog. Zato očekujem da će moji igrači biti pravi i da će se na pravi način suprotstaviti velikom protivniku', rekao je Vukas pa dodao:

''Činjenica da nema publike na velikom stadionu u Istanbulu naša je prednost. Njima će to nedostajati, to je sigurno olakšavajuća okolnost za nas. Međutim, nema nikakve tajne, treba odigrati utakmicu na najvećem nivou i onda se možemo nadati uspjehu.'

Zadnja danas igra Rijeka koja ima i najlakšeg protivnika od naših predstavnika u 3. pretkolu. Na Rujevicu stiže ukrajinski Kolos, a utakmicu možete pratiti od 20:45 na Arenasport 2.

'Ispred nas su dvije utakmice polufinala i finala Svjetskog prvenstva do naših snova. Tako se i pripremamo. Imamo dovoljno iskusnih igrača koji znaju što nas čeka, a ujedno imamo puno mladosti i energije i igrača koje se žele dokazati', rekao je trener Rijeke Simon Rožman u najavi europskog ispita pa dodao:

'Bit će neizvjesna utakmica i odlučivat će sitnice. Kolos u zadnjih sedam utakmica ima šest pobjeda, pobijediti Arisa u Grčkoj nije mala stvar. Najviše razmišljamo o sebi. Ako budemo pravi i idemo s inatom, uvijek kada smo to napravili u bitnim utakmicama, na kraju smo slavili. Kolos je opasna ekipa s nizom iskusnih igrača', rekao je Rožman.

Prođu li u iduće kolo, hrvatski predstavnici će zaraditi po 300.000 eura, a već znaju i tko ih čeka u play-offu. U slučaju pobjede u 3. pretkolu Lokomotiva će igrati protiv boljeg iz susreta Granade i Lokomotiva iz Tbilisija, Rijeka ide u goste Kopenhagenu ili poljskom Piastu, a Hajduk čeka još jedno neugodno gostovanje kod bolje između Rangersa i Willema II.

Podsjećamo još jednom da sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Također, ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.