HT PRVA LIGA

Evo gdje možete gledati derbi na Rujevici između Rijeke i Dinama te novo teško iskušenje za nogometaše Osijeka

10.04.2022 u 11:03

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 30. kola HT Prve lige. Prvo na teren u Koprivnici izlaze Slaven Belupo i Osijek (17, Arenasport 3), a nakon njih na rasporedu je derbi na Rujevici između Rijeke i Dinama (20, Arenasport 3)

Slaven Belupo – Osijek (17, Arenasport 3)

U domaćoj momčadi su svjesni snage Osijeka i prepuštaju mu ulogu favorita, ali…

'Osijek je u vrhunskoj formi, ima vrhunske rezultate i vrhunski je vođen. Ne tajimo da su veliki favorit, no mi igramo doma, u našoj Koprivnici, i moramo biti pravi, pametni i agresivni tijekom cijele utakmice kako bismo ostvarili željeni rezultat', izjavio je trener 'Farmaceuta' Zoran Zekić.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Koprivničani su za Bijelo-plave ove sezone bili poprilično neugodni suparnici, iz Gradskog vrta su odnijeli pobjedu i remi, u Hrvatskom kupu su poraženi tek nakon jedanaesteraca, pa će i to biti dodatni motiv za Osijek.

'Ulog je velik, znamo što nam donose tri boda, da je Slaven Belupo ove i prošle sezone bio nezgodan suparnik. To znači da samo s maksimalnom koncentracijom i maksimalnim angažmanom možemo do tri boda i vjerujem da ćemo to imati. Imamo tisuću i jedan motiv za pobijediti u Koprivnici. Želimo doći samo do tri boda, nebitno kako. Ako nekome nije jasno što želimo ostvariti u ovoj sezoni onda nemamo o čemu pričati', rekao je trener gostiju Nenad Bjelica.

  • +34
HT Prva liga, 29. kolo: Osijek - Hajduk, 3.4.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Rijeka – Dinamo (20, Arenasport 3)

Rijeka i Dinamo susreli su se četiri puta ove sezone. Dvije utakmice, jedna u Rijeci i jedna u Zagrebu, okončane su rezultatom 3:3, Dinamo je slavio u Zagrebu 2:0, dok je Rijeka upisala vrijednu pobjedu na Maksimiru u četvrtfinalu Kupa Hrvatske (1:3).

'Dobra energija se osjeti u ekipi, s optimizmom dočekujemo utakmicu protiv Dinama. Znamo što nam donosi pobjeda, znaju to i igrači i motiva neće nedostajati', rekao je trener Rijeke Goran Tomić te dodao:

  • +7
Istra 1961 - Rijeka 1:2 (29. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

'S Dinamom smo ove sezone imali nekoliko spektakularnih utakmica. Dinamo je izrazito kvalitetna ekipa, motivacije za ovu utakmicu neće nedostajati.'

Ovo je još jedan u nizu derbija koji očekuje Dinamovu momčad u preostalih osam utakmica do završetka sezone.

'Generalno, trenirali smo i radili dobro. Na Rujevicu odlazimo s 10 osvojenih bodova u zadnje četiri utakmice, i to bez primljenog gola. Momčad je motivirana uz energiju i odlučnost da budemo pravi u svim segmentima igre i da dođemo do tri bitna boda', rekao je trener Dinama Željko Kopić koji je dodao:

  • +13
HT Prva liga: Dinamo - Hrvatski dragovoljac, 3.4.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Rijeka je dobra momčad, kvalitetno vođena. Zadnjih godina se potvrđuje u dolascima igrača, dakle u kvalitetnom skautingu, pa tako i ove godine imaju dobru natjecateljsku momčad. Posebno su dobri na Rujevici. Očekujem ih maksimalno motivirane, ali svaka utakmica nosi tri boda, svaka je bitna... Mi i Hajduk imamo ih još osam do kraja, Rijeka i Osijek po jednu manje, ali jasno je da su nam u svakoj bodovi iznimno bitni.'

Eventualna pobjeda Zagrepčana na Rujevici mogla prelomiti borbu za naslov prvaka, slažete li se s tim?

'Mogla bi je usmjeriti. Ali, vidjeli smo konkretno Rijeku u one dvije utakmice kad je kiksala protiv suparnika protiv kojih nominalno nije trebala, a vidjelo se i kako smo svi mi koji se borimo za vrh izgubili poneki bod na koji smo u nekoj projekciji računali. Kažem, ova utakmica je jako bitna, ali nakon nje ih imamo još sedam u kojima moramo osvajati bodove.'