OD 18 SATI

Evo gdje možete gledati današnju utakmicu 30. kola HT Prve lige; može li zahuktala Gorica nastaviti sjajan niz?

08.04.2022 u 09:05

Bionic
Reading

U petak (18 sati, Arenasport 3) na rasporedu je jedna utakmica 30. kola HT Prve lige, Gorica dočekuje Istru 1961

Gorica je dolaskom novog trenera Samira Toplaka u dobrom ritmu što se ne može reći za Puljane. Naime, ovu utakmicu domaćin dočekuje u nizu od četiri utakmice bez poraza, dok je Istra 1961 osam utakmica bez pobjede, još otkad je 28. siječnja pobijedila upravo Goricu.

>> Dobri duh hrvatskog nogometa progovorio je o svom novom poslu, a onda se dotakao istinske legende: Naježim se kad govorim o njemu...

'Bilo je ugodno raditi u tjednu nakon pobjede u Šibeniku, igrači su pozitivni i optimistični, a u tom duhu smo se i pripremali za Istru. Momčad je to koja ima svoj stil igre, koja voli igrati, puno toga bazira na posjedu, a na nama je da pronađemo odgovor na to i da nastavimo pozitivan niz. Dobri su u kombinatorici, a prema naprijed imaju kvalitetu kojom mogu nauditi protivniku', rekao je trener Gorice Samir Toplak te je dodao:

'Mi moramo biti čvrsti i koncentrirani, nametnuti se i kontrolirati igru u određenim trenucima. Ne želimo ni u ludilu imalo poletjeti, ostat ćemo ponizni i, nadam se, kompaktni kao u posljednjim utakmicama. Kad smo takvi, pokazalo se dosad, svima smo tvrd orah.'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +20
Šibenik - Gorica (29. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

U Istri su optimisti…

'Očekuje nas utakmica protiv kvalitetne ekipe s dobrim napadom i čvrstom obranom. Idemo tamo s namjerom da dobijemo nešto i za nas, naravno nadamo se bodovima', izjavio je trener Istre Gonzalo Garcia.

'Čeka nas utakmica s ekipom koja zadnjih nekoliko susreta nije primila gol, ali vjerujem u rad naše ekipe te pokazani trud ovog tjedna, i s pravom tamo idemo tražiti bodove', rekao je igrač gostiju Joao Silva.

Ove sezone susreli su se već četiri puta. U prvenstvu je Gorica prvo pobijedila u gostima (2:1), zatim remizirala na domaćem terenu (1:1) pa izgubila u Puli (1:2), a u četvrtfinalu SuperSport nogometnog kupa kao domaćin je prošla dalje nakon izvođenja jedanaesteraca.