SVE IZGLEDNIJE

Rastanak Manchester Uniteda i Cristiana Ronalda; portugalski napadač karijeru bi trebao završiti na drugom kontinentu

08.04.2022 u 07:54

Bionic
Reading

U Manchester Unitedu sprema se velika čistka, dosta zvijezda napustit će svlačionicu 'Crvenih vragova', a među njima i najveća – Cristiano Ronaldo

Za Manchester United bit će to još jedna sezona bez trofeja, a debakl bi mogao biti veći ukoliko se preko prvenstva ne izbori mjesto koje vodi u Ligu prvaka, što je zasad vrlo izgledno.

Od sljedeće sezone trener će biti stručnjak Ajaxa Erik ten Hag koji će 'provjetriti' svlačionicu. Klub će napustiti Paul Pogba, Jesse Lingard, Edinson Cavani i Juan Mata (svi bez odštete), a izlazni transferi spremaju se za Marcusa Rashforda i Cristiana Ronalda.

Glavna priča upravo je Portugalac koji je stigao na Old Trafford na početku sezone, potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 25 milijuna funti po sezoni, ali sve su glasnija nagađanja kako ga neće odraditi do kraja. Bez obzira na golove, što je prvi strijelac ManU-a, Ronaldo se nije uklopio, a sve je više kritičara koji tvrde da igra momčadi pati upravo zbog njega.

No tko bi želio uzeti 37-godišnjaka s ogromnim primanjima kojem se uz to suigrači trebaju prilagođavati?

  • +6
Liga prvaka: Manchester United - Atletico Madrid, 15.3.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

U posloženim velikanima nitko se ne bi želio 'kockati', ali zato na drugom kontinentu jedva čekaju da dovedu portugalskog napadača. Tako engleski mediji spominju Inter Miami čiji je jedan od vlasnika David Beckham. Golemo američko tržište s brojnim sponzorima moglo bi zadovoljiti financijske apetite Ronalda koji bi zasigurno dodatno popularizirao najvažniju sporednu stvar na svijetu na američkom tlu.

Beckham traži i zamjenu za argentinskog golgetera Gonzala Higuaina koji će se na kraju sezone umiroviti, a Ronaldo bi trebao biti novi 'Odabrani'.