slatke brige

Paulo Dybala na kraju sezone odlazi iz Juventusa kao slobodan igrač, ali još čeka ponudu koja će zadovoljiti njegove ambicije

07.04.2022 u 22:28

Bionic
Reading

Engleski nogometni premierligaši Arsenal i Newcastle United pokazali su interes za argentinskog napadača Paula Dybalu koji na kraju ove sezone bez odštete napušta Juventus

Prema pisanju talijanskih medija Arsenal i Newcastle United navodno su uspostavili kontakt s napadačem, ali još nisu dali službenu ponudu.

Navodi se kako je za Dybaline usluge zainteresiran i Milan koji će na ljeto tražiti novog napadača. Međutim, Corriere dello Sport piše kako bi Paulo Dybala (28) radije otišao u inozemstvo i potražio nove izazove izvan Serie A.

Dybala je Juventus stigao u lipnju 2015. godine iz Palerma za 32 milijuna eura, a igrao je i za argentinski Instituto. Za Juve je odigrao 284 utakmice i zabio 113 golova, a na kraju sezone Torino će napustiti kao slobodan igrač.

U dresu argentinske reprezentacije do sada je upisao 32 nastupa i postigao dva gola.

  • +7
Talijansko nogometno prvenstvo: Juventus - Inter, 3.4.2022. Izvor: EPA / Autor: Alessandro Di Marco

Problem je u činjenici da Dybala gotovo sigurno neće 'riskirati' i pregovarati s klubovima koji nisu ni blizu nastupa u Ligi prvaka, Argentinac je u relativno komotnoj situaciji te može čekati poziv nekog od europskih velikana koji će zadovoljiti njegove sportske ambicije, ali i financijske apetite.

Naime, Dybala je u Juventusu zarađivao oko 7.5 milijuna eura na godinu, a sada gotovo sigurno u novom klubu neće prihvatiti plaću manju od 10 milijuna eura godišnje.