obiteljski pakao

Stravično priznanje srpske tenisačice: Otac me tukao tako da sam padala u nesvijest!

12.11.2017 u 09:44

Bionic
Reading

Jelena Dokić (34) bila jedna od najvećih teniskih nada, predviđali su joj čelni mjesto WTA ljestvice, no najbolji plasman bio joj je četvrto mjesto u poretku najboljih. Sad je objavila autobiografiju 'Nesalomljiva' u kojoj je oca optužila za teško fizičko i psihičko zlostavljanje...

Jelena Dokić (34) rođena je u Osijeku, no obitelj se - prije svega zbog oca Damira koji se početkom domovinskog rata osjetio ugroženim - odselila prvo u Srbiju, a potom u Australiju. Jelena je bila jedna od najboljih tenisačica svoje generacije, ali zbog obiteljskih problema i zlostavljanja nije stigla na sam vrh.

Uspjela je pobjeći od oca zlostavljača, a sad je u potresnoj autobiografiji 'Nesalomljiva' opisala što joj se sve događalo u djetinjstvu i kakve joj je strahote priuštio neuračunljivi otac zlostavljač.

'Otac me je tukao remenom kada bih loše odradila trening ili kad je jednostavno bio loše raspoložen. Nazivao me k*rvom i često me znao udarati i vrijeđati bez razloga', napisala je Dokićeva u svojoj knjizi i otkrila jezive detalje:

'Pljuvao me, čupao za kosu, vukao za uši... Jednom me toliko tukao da sam izgubila svijest.'

Tenisačica je proživljavala pravi pakao, a nije se imala kome obratiti za pomoć...

  • +6
Jelena Dokić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'To je zlostavljanje bilo svakodnevno. Zamislite kako sam se ja osjećala, imala sam jedanaest, možda dvanaest godina', priznaje Jelena i napominje:

'Znate, nije to samo fizička bol...'

Nakon svega, Jelena kaže kako ne mrzi oca...

'Pokušala sam izgladiti stvari, ali nije lako. Mislim da on ne razumije što mi je napravio, niti je spreman preuzeti odgovornost. Nakon svega, ne mrzim ga... Teško je pronaći zajednički jezik s njime, ili je po njegovom, ili nikako', zaključila je Jelena Dokić i za kraj napomenula:

'Odluka da izađem s ovime u javnost bila je jako teška. Dobro sam promislila o tome, pogotovo jer me javnost svakodnevno osuđivala pa je izlazak u medije time bio još strašniji.'

>> Trebala je biti najbolja svjetska tenisačica, a danas ima 120 kilograma

Prije nekoliko mjeseci Dokićeva je u javnost izašla s priznanjem kako se zbog zdravstvenih problema udebljala do 120 kilograma te je započela borbu za svoje zdravlje.