Juranović u prvih 11

Emotivne riječi jednog od naših junaka utakmice protiv Škota koje su mnoge dirnule: Pobjedu posvećujem pokojnom ocu. Nadam se da je ponosan...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 23.06.2021 10:01
  • Objavljeno 23.06.2021 u 07:16
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u osminu finala Eura nakon što je 3:1 pobijedila Škotsku na Hampden Parku u Glasgowu. Jedan od junaka 'vatrenih' u ovoj utakmici bio je Josip Juranović (25) koji je protiv Škota debitirao na velikim natjecanjima. Izbornik Zlatko Dalić bacio ga je 'u vatru' od prve minute u prvih 11 umjesto Šime Vrsaljka. I pogodio!

Realno, odluka izbornika Zlatka Dalića da u prvih 11 za utakmicu protiv Škota na desnog beka ubaci Josipa Juranovića (25) umjesto Šime Vrsaljka iznenadila je baš sve. No, Dalić je pogodio jer Juranović je na kraju bio jedan od naših junaka veličanstvene i povijesne pobjede 3:1. Prva je to pobjeda 'vatrenih' protiv Škotske! I to u najtežem mogućem trenutku, usred Glasgowa za izravan plasman u osminu finala Europskog prvenstva!

A Juranović je odigrao kao rutiner, pokrenuo je akciju za prvi gol, ubacio je u šesnaesterac Škota, a tu je loptu glavom spustio njegov veliki prijatelj Ivan Perišić prema strijelcu Nikoli Vlašiću!

'Mislim da smo od prve minute postavili svoju igru, posebno s igračima koje imamo u sredini. Protok lopte je bio odličan, iskoristili smo sve što u prošlim utakmicama nismo i zasluženo smo pobijedili. Na poluvremenu nije bilo panike, skupili smo glave, izbornik Dalić je u svlačionici rekao par riječi, Luka Modrić je rekao par riječi i onda smo to napravili u drugom poluvremenu', rekao je Josip Juranović za HRT odmah nakon utakmice. Žao mu je što nema navijača...

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Navikli smo igrati pod pritiskom, jedva čekam da se vrate naši navijači, njima poklanjam ovu pobjedu.'

Realno, Juranović je došao iz 'drugog plana', kao svojevrsno iznenađenje izbornika Dalića...

'Da, došao sam iz drugoga plana... Osjećaj je fenomenalan, jedva sam čekao da pokažem da ja to mogu. Ponos je predstavljati zemlju na ovakvom natjecanju', pričao je presretni Josip Juranović.

Na kraju je imao posebno emotivnu poruku te je pobjedu protiv Škota posvetio...

'Iskoristio bih priliku i ovu utakmicu posvetio pokojnom ocu, nadam se da je ponosan gore i da ću ga učiniti još ponosnijim', kazao je Josip Juranović posvetivši pobjedu pokojnom ocu Miroslavu bez kojeg je ostao u listopadu 2018. godine.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV