zadovoljni izbornik

Zlatko Dalić ipak je priznao što je sve rekao igračima u svlačionici na poluvremenu; obratio se na poseban način i svim hrvatskim navijačima

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 23.06.2021 07:25
  • Objavljeno 23.06.2021 u 00:06
Bionic
Reading

Nakon što je u odlučujućoj utakmici Hrvatska slavila 3:1 protiv Škotske, te je tako izborila osminu finala Europskog nogometnog prvenstva, izbornik Zlatko Dalić čestitao je igračima na pobjedi

Pod ogromnim pritiskom bio je izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice protiv Škotske. A taj pritisak osjetio se i na igračima. Ali na koncu je sve ispalo savršeno jer Hrvatska je prošla osminu finala Europskog nogometnog prvenstva kao druga u skupini.

'Čestitam dečkima na sjajnoj utakmici, na velikoj pobjedi i na plasmanu u osminu finala. Ovih deset dana bilo je veliko iskušenje, pogotovo ova utakmica, da ostanemo nakon svega mirni, dostojanstveni i strpljivi. Hvala dragom Bogu što nam je za to dao snage. Mi možemo i sada će sve biti lakše, pogotovo kad dođu naši navijači. Hvala svima koji su vjerovali u nas. Vi ste naša snaga, a mi ćemo biti vaš ponos. Hrvatska zaslužuje podršku i hvala svima koji nam je daju', kazao je Dalić.

Na pitanje što je rekao igračima na poluvremenu, kada je rezultat bio 1:1, kazao je:

'Da nastave igrati u istom ritmu. Imali smo problem jer smo nakon 1:0 počeli biti presigurni u sebe i igrati sporije. Nekim našim sitnim greškama vratili smo suparnika u igru, ali nismo posustali. Imali smo snagu i vjeru, igrali mirno i staloženo i bilo je samo pitanje kad ćemo dati gol. Nije bilo lako protiv čvrstog suparnika i njegove publike, ali pokazali smo kvalitetu i odigrali pravu utakmicu', kazao je Dalić koji nije želio odgovoriti koga želi u osmini finala. Ali je zato iskreno poručio:

'Želim samo hrvatske navijače na tribinama. To čekam i sanjam, da budu s nama jer smo onda puno jači.'

Otkrio je kako zbog žutih kartona u osmini finala neće biti Dejana Lovrena.

"Lovren je dobio drugi žuti karton i on neće igrati u Kopenhagenu. Vidjet ćemo što je Gvardiolom. Imat ćemo vremena sve pogledati i presložiti."

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Dodao je kako "Vatreni" i dalje ostaju u svojoj bazi u Rovinju.

"Ostajemo u Rovinju, bio je problem što smo puno putovali. Do sada nije bilo idealno, no ovo iskušenje smo prošli i sada će biti lakše."

Još jednom se osvrnuo na sjajnu predstavu Luke Modrića.

'On ne posustaje, sve je bolji, što god rekao o njemu je premalo. Ponosan sam što imam takvog igrača i kapetana u ekipi.'

Modrić i Dalić su nakon utakmice poletjeli jedan drugom u zagrljaj, a hrvatski strateg je istaknuo kako je iza svjetskih doprvaka "10 dana ludila."

'Ovih 10 dana je bilo ludilo, ne mogu neke stvari shvatiti, ali neću u to ulaziti. Baš zbog toga smo svi bili sretni. Znao je što se sve radilo protiv mene i pisalo, no ja sam ostvario cilj. Drugi smo u grupi. Ovo je moj 10, 12 cilj koji sam ostvario', zaključio je izbornik hrvatske vrste.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal