UKAZAO SE 'KRALJ'

Dvorana na nogama; kakva 'bomba' od udarca, nesretni suparnik ovo neće nikada zaboraviti

17.04.2018 u 16:47

Bionic
Reading

Muslim Salikhov (33) krajem je prošle godine pristigao u UFC uz pompozne najave, a njegov nadimak 'King of Kung fu' samo je dodatno pridonosio tome. Ipak, u prvom nastupu je razočarao, da bi pet mjeseci kasnije ipak napravio ono zbog čega je došao u promociju

Salikhov (14-2, 1-1 UFC) je iskusni wushu sanda borac, peterostruki prvak svijeta, čiji kickboxing skor također izgleda nestvarno, odnosno ostvario je 185 pobjeda, 13 poraza i jednu neodlučenu borbu. MMA karijeru također je započeo impresivno i zbog svega toga se od njega puno očekivalo pri dolasku u UFC.

Ipak, u studenom doživio je poraz od Alexa Garcie u svom UFC debiju i čekalo se pet mjeseci na novu priliku za dokazivanje. Ona je došla u subotu, na UFC on FOX 29 eventu u Glendaleu, piše Fight Site.

Borba protiv Rickya Raineya krenula je malo sporije, no kako je vrijeme borbe prolazilo, Dagestanac je bio sve opušteniji. To se vidjelo kombinacijama koje je pokušavao, a onda je uslijedio udarac nakon četiri minute druge runde. Desni kroše sjeo je upravo tamo gdje je trebao i borba je odmah nakon toga bila gotova, a Muslim je poslao najbolju moguću poruku velter diviziji.