UŠUTKAO ŠPANJOLCE

Dugo su ismijavali Hrvata, ali sada im je svima pokazao!

28.12.2016 u 16:46

Bionic
Reading

Španjolski mediji ugodno su iznenađeni hrvatskim centrom Antom Tomićem koji je dramatično popravio svoje izvođenje slobodnih bacanja koje je bilo predmet ismijavanja na početku sezone...

Naš 29-godišnji košarkaš već dugi niz godina igra za Barcelonu, a nedavno je postao peti najbolji u povijesti kluba kad je u pitanju valorizacija u španjolskoj ACB ligi.

Stvari se za Antu Tomića odlično razvijaju u posljednje vrijeme, jer je uspio podići formu, a također ušutkati i kritičare koji su ismijavali njegov nizak postotak ubačenih slobodnih bacanja. Neko je vrijeme bio najgori u ligi sa samo 28% ubačenih (5/18) pa se zatim držao na oko 50% da bi u zadnjih sedam utakmica dramatično poboljšao svoju statistiku i ubacio čak 88%.

Tomić je ubacio 22 od posljednjih 25 pokušaja, što se osjeća i na ukupnim statistikama njegove igre pa je u tom razdoblju bio na prosječnih 14,6 koševa, uz sedam skokova i valorizaciju 23,6.

'Tomić je značajno poboljšao svoju igru u obrani i u napadu, a sada ima priliku završiti sezonu s više od 70% ubačenih slobodnih bacanja, što mu još nikad nije uspjelo u Barceloni, a jest dok je igrao za KK Zagreb,' naglašava El Mundo Deportivo.