Liga nacija

Domagoj Vida otkrio što je pošlo po zlu protiv Portugala i koji je pravi razlog teškog poraza, a najavio je i susret s Francuzima

07.09.2020 u 10:57

Bionic
Reading

Domagoj Vida, koji je Hrvatsku predvodio kao kapetan protiv Portugala, osvrnuo se na težak poraz i najavio utakmicu s Francuskom

Hrvatska nogometna reprezentacija je na otvaranju nove sezone Lige nacija teško poražena kod Portugala. Domaćin je, bez Cristiana Ronalda, pregazio 'Vatrene' s 4:1. U toj utakmici za Hrvatsku nisu igrali Luka Modrić i Ivan Rakitić pa je kapetan bio Domagoj Vida koji se za Novu TV osvrnuo na loše izdanje naše reprezentacije.

'Slažem se da je ovo bila jedna lošija Hrvatska. Nismo stvorili baš nikakve šanse, tek na kraju prije gola udarac Brozovića i taj gol. Svjesni smo i mi da je to bilo loše, ali nemamo vremena za plakanje. Idemo analizirati što je bilo loše. Glava i srce žele, ali u ovom trenutku nismo spremni i to je bilo presudno', rekao je Vida pa otkrio razloge teškog poraza:

'Nismo igrali ono što smo navikli. Stajali smo daleko od igrača, kao da smo igrali poluaktivno, u zoni. Uvijek smo kasnili i oni su lako dolazili do šuteva. Bili smo malo bolji u drugom poluvremenu, ali samo malo', rekao je Vida.

Novi izazov za Hrvatsku je već u utorak kada u 20:00 sati gostujemo kod Francuske. Kako protiv svjetskih prvaka?

'Svi smo profesionalci i nismo prvi put u ovakvim situacijama. Idemo na svjetske prvake, idemo se odmoriti i analizirati s izbornikom gdje smo pogriješili. Moramo popraviti koliko možemo, zaboraviti i odigrati puno bolju partiju u Francuskoj. Želimo popraviti tu cijelu sliku', poručio je Vida.

  • +24
Portugal - Hrvatska, nogomet, UEFA Liga nacija, 5.9.2020. Izvor: EPA / Autor: MANUEL FERNANDO ARAUJO