umjesto lijepog uvoda...

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac vrlo jasno o glavnom problemu teškog poraza u Portugalu

06.09.2020 u 09:51

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je poraz na startu druge sezone Lige nacija. Bolji od Dalićeve momčadi bili su Portugalci, koji su u Portu upisali uvjerljivu 4:1 pobjedu

Iako smo znali da će Hrvatska bez Luke Modrića i Ivana Rakitića, te uz još nekolicinu nespremnih igrača, jer neki su do prije koji dan bili na odmoru, dok su nekima tek počele pripreme, imati težak posao kod Portugala, ovako bezidejnu i nemoćnu Hrvatsku ipak nismo očekivali.

Tim prije što je Hrvatska već prije dvije godine na startu prve sezone Lige nacija doživjela težak poraz od Španjolske, pa smo bili uvjereni da se pristup kao u Elcheu ipak više neće ponoviti.

No, da ne bi mi previše kritizirali, dovoljno su o cijeloj utakmici rekli i izbornik Zlatko Dalić te Dejan Lovren.

'Bili smo jako loši, bez energije, agresivnosti i duela. Još je dobro prošlo na kraju jer je bilo premalo trke i agresije. Ovaj poraz će nas zaboljeti jer nije lako ovako izgubiti', rekao je nakon ovog teškog poraza hrvatski izbornik Zlatko Dalić te nastavio.

'Jako smo loše otvorili utakmicu. Htjeli smo stati u čvrsti blok i brzo se otvarati, ali nismo uspjeli. Gubili smo lopte kad smo se otvarali i oni su nam stvarali šanse. U prekidima smo bili užasni, ali što je tu je, idemo dalje'.

Ali kako dalje? Dejan Lovren dao je prijedlog.

'Nije opravdanje što nije bilo Rakitića i Modrića. Ni njima nije bilo Ronalda, pa su ginuli za svaku loptu. Prije Francuske se moramo skupiti, vidjeti gdje se griješilo. Ako se danas netko osjeća umornim neka netko preskoči Francusku. Imamo dovoljnih igrača'.

Za komentar smo zamolili i bivšeg hrvatskog izbornika, danas izbornika Indije, Igora Štimca, kojem je subotnja večer trebala biti još ljepši uvod u današnji, 53. rođendan. Nažalost, igrači mu je baš i nisu uljepšali.

'Dogodio nam se loš dan i super raspoložen protivnik. Pristup utakmici nije bio na potrebnoj razini, kolektivna apatija nas je gurnula u neugodan poraz. Ali iskreno, nadam se da ćemo protiv Francuske izgledati bitno drugačije', rekao je za tportal Igor Štimac.

  • +24
Portugal - Hrvatska, nogomet, UEFA Liga nacija, 5.9.2020. Izvor: EPA / Autor: MANUEL FERNANDO ARAUJO