opasna provokacija

Đoković odao počast srpskim teroristima i izazvao kaos: Doživotno ga izbacite iz tenisa!

28.09.2023 u 18:07

Bionic
Reading

Novak Đoković je na svom Instagramu objavio fotografiju iz hrama Svetog Save gdje je odana počast trojici srpskih terorista koji su ubijeni na Kosovu nakon što su napali tamošnje policijske snage

‘Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli‘, poruka je na fotografiji koju je objavio Novak Đoković, a njegova je podrška srpskim teroristima koje je likvidirala kosovska policija izazvala burne reakcije.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je tridesetak teško naoružanih Srba u vojnim uniformama bez oznaka izvršilo napad na policijsku ophodnju u mjestu Banjska te je u tom okršaju ubijen kosovski policajac.

U nastavku sukoba kosovska je policija likvidirala trojicu srpskih terorista, nekoliko ih je ranjeno, a neki su i uhapšeni. Ostali su, nakon što su se sakrili u obližnji manastir, ipak uspjeli pobjeći...

Međunarodna je zajednica oštro osudila ovaj sukob, a srpski su napadači proglašeni teroristima. A njima je sada Novak Đoković javno odao počast.

Ta je njegova objava izazvala lavinu reakcija među kojima se posebno istaknula ona crnogorskog političara i političkog analitičara Ljubomira Filipovića.

‘Đokovića bi trebali doživotno izbaciti iz tenisa. Ako ne izbačen, onda posramljen od strane normalnih ljudi ovog svijeta. Pridružio se sada srpskoj državnoj propagandi koja pokušava teroriste portretirati kao heroje‘, napisao je Filipović na društvenoj mreži X.