NIJE PO NJEGOVIM ŽELJAMA

Dok Turska oplakuje žrtve razornih potresa, Galatasaray doveo najskupljeg igrača u povijesti

07.02.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Trebao je biti nasljednik Francesca Tottija, no u Romi je Nicolò Zaniolo postao omraženi igrač. Jer tijekom zimskog prijelaznog roka izrazio je želju zaigrati u Milanu. A takve se izjave u Rimu ne mogu tolerirati

Ovaj odlični 23-godišnjak, koji je od 2018. godine igrač Rome, bio je predodređen za nasljednika klupske institucije Francesca Tottija.

Međutim, puno se toga odigralo tijekom zimskog prijelaznog roka, jer Roma ga je odlučila prodati u Bournemouth za 35 milijuna eura.

Ipak, Zaniolu se ta ideja nije dopala, već je izrazio želju za odlaskom u Milan, koji bi platio desetak milijuna manje od konkurenata.

U tom trenutku navijači Rome prekrižili su Zaniola te su mu pak priuštili i 'sačekušu'. Ipak, spretan kao i na terenu, Zaniolo se nekako uspio izvući iz situacije, a prema pisanju Fabrizija Romana, talijanski je nogometaš spas odlučio pronaći u turskom velikanu Galatasarayu. 

Prema Romanovim informacijama turski je klub u Rim poslao 22 milijuna eura odštete, što je apsolutni rekord, jer dosad je najskuplji transfer Jardela, uoči sezone 2000/01 kada je Portu plaćeno 17.05 milijuna eura.

'Nicolo Zaniolo je novi igrač Galatasaraya. Odšteta oko 20 milijuna eura s bonusima. Ugovor će biti potpisan do 2027. godine. U sve je uključena i otkupna klauzula od 35 milijuna eura. Zaniolo će tijekom dana otputovati za Istanbul i odmah obaviti liječnički pregled', napisao je Romano.

Zaniolo je u dresu Rome odigrao 128 utakmica, te je postigao 24 gola i upisao 18 asistencija i sigurno je da će biti veliko pojačanje za Galatasaray.

Iako je ovo prekrasna nogometna vijest za sve navijače Galatasaraya, nikome nije do slavlja. Turska je zavijena u crno nakon katastrofalnih potresa koji su odnijele tisuće života u toj zemlji, ali i susjednoj Siriji.