SRAMOTNO

Realova zvijezda doživljava najgore moguće uvrede; neugodno nam ih je i citirati

06.02.2023 u 14:17

Bionic
Reading

Španjolska nogometna liga objavila je u ponedjeljak da će istražiti najnovije rasističke uvrede upućene igraču Real Madrida Viniciusu Junioru, tvrdi AFP.

Na televizijskoj snimci vidi se kako jedan od navijača na nedjeljnoj utakmici između Mallorce i madridskog kluba naziva brazilskog napadača 'majmunom'.

Viniciusa Juniora (22) također su vrijeđali dok se fotografirao i davao autograme na Mallorci.

Otkako je prije pet godina došao u Španjolsku, izložen je uvredama, a prošlog mjeseca napadi su dosegli novu razinu, kada je na mostu u Madridu, uoči gradskog derbija s Atléticom, obješena lutka s njegovim likom.

Španjolska Primera rekla je da 'rade s Mallorcom na identificiranju odgovornih kako bi se poduzele sve potrebne zakonske mjere'.

Kako bi ubrzali proces, Primera je kreirala e-mail (StopRacismo@laliga.es), tako da navijači mogu slati slike ili dijeliti informacije o odgovornima.

Španjolska policija tek treba pronaći odgovorne za prethodne incidente, uključujući nedavno rasističko zlostavljanje brazilskog napadača na stadionu Valladolida. Aktualni prvaci Europe i Španjolci u nedjelju su poraženi od Mallorce 1:0, a nakon 20 utakmica Real Madrid zauzima drugo mjesto Primere s osam bodova manje od vodeće Barcelone.