senzacija iz zagreba

Dinamo riješio sve s velikom zvijezdom koja bi mogla biti pravo pojačanje, a sada žele vratiti i ponajbolje strance koji su ikad igrali u Maksimiru

03.06.2020 u 20:28

Bionic
Reading

Dinamo je sve riješio s Francoisom Moubandjeom koji bi mogao biti pravo pojačanje, a govori se i o povratku Soudanija i Fernandesa

Dinamo se polako već priprema za iduću sezonu. 'Modri' su na prvom mjestu HT Prve lige sa 65 osvojenih bodova što je 18 više od drugoplasirane Rijeke, 19 od trećeg Osijeka i okruglih 20 od najvećeg rivala Hajduka. Samo teorija im može uzeti novi naslov prvaka pa će zapravo zadnjih 10 kola domaćeg prvenstva poslužiti za uigravanje i upoznavanje s novim trenerom Igorom Jovićevićem i njegovim zahtjevima.

Na Maksimiru tako jednim okom već gledaju prema ljetnom prijelaznom roku i rješavaju odlaske i dolaske. Kevin Theophile-Catherine je prebačen u B momčad i na ljeto odlazi iz kluba nakon što je odbio potpisati novi ugovor, a slično čeka i Izeta Hajrovića i Marija Gavranovića, dok se spominjao i odlazak Amera Gojaka za kojeg je zainteresirana Fiorentina.

Dinamo je riješio jedno jako važno pitanje, a to je ono ostanka 29-godišnjeg švicarskog reprezentativca Françoisa Moubandjea koji je u klub stigao na ljeto 2019. godine iz Toulousea kao veliko pojačanje za poziciju lijevog bočnog, ali na kraju nije previše pokazao i ispao je iz svih planova Nenada Bjelice. U HT Prvoj ligi ima osam nastupa u kojima je skupio 670 minuta, a igrao je i jednom u Ligi prvaka gdje je donio svih 90 minuta protiv Manchester Cityja na Maksimiru.

S Dinamom je ugovorno vezan do ljeta 2022. godine, a razmišljalo se o tome što će se napraviti s njim. Zaključak je pao da mu se daje nova šansa jer Švicarac itekako ima što za pokazati, a ima i želju ostati i dokazati se u Dinamu. Osim što je riješena ova važna stavka, spominje se i povratak nekih velikih zvijezda koje su u prošlosti nosile plavi dres.

Već smo pisali o povratku Leonarda Sigalija o čemu možete pročitati OVDJE, a sada Sportske novosti donose i informaciju da bi se u Dinamo rado vratili Junior Fernandes i El Arabi Hilal Soudani koji su itekako zadužili zagrebački sastav. Fernandesu ugovor s Alanyasporom ističe krajem ovog mjeseca i u Dinamo bi se mogao vratiti kao slobodan igrač. Ove sezone je u turskoj Superligi u 22 utakmice zabio sedam golova i upisao pet asistencija, a ode li Mislav Oršić ovog ljeta što je također opcija, moglo bi se otvoriti mjesto za Fernandesov povratak.

Što se Soudanija tiče, on se htio vratiti još dok je bio u Nottingham Forestu, ali Nenad Bjelica ga nije htio. Sada se oporavlja od ozljede križnih ligamenata u Olympiacosu za koji je u 19 utakmica zabio sedam golova i upisao pet asistencija prije ozljede. S Grcima ima ugovor do ljeta 2021. godine, ali i sam je nekoliko puta rekao da karijeru želi završiti u Dinamu pa ni to ne bi bila velika prepreka.

U petak se vraća HT Prva liga, a dok čekamo povratak domaćeg prvenstva prisjetimo se najboljih akcija i golova iz prvog dijela sezone.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.