izgledan transfer

Dinamo je pronašao zamjenu za Theophilea-Catherinea; na Maksimir stiže branič Anderlechta koji je ovu sezonu proveo u Španjolskoj

02.06.2020 u 09:25

Bionic
Reading

Portugalski mediji pišu kako Dinamo želi dovesti braniča Anderlechta Josuea Saa koji se u Belgiji baš i nije proslavio pa je poslan na posudbe

Francuski stoper Kevin Theophile-Catherine je dugo odugovlačio s potpisom novog ugovora s Dinamom i vagao druge ponude da bi na kraju i potpuno odustao od produljenja ugovora. Kraj svoje radne obaveze koja ističe ovog ljeta dočekat će u B momčadi Dinama, a 'modri' su se bacili u potragu za njegovim nasljednikom.

Ima Dinamo kvalitetna rješenja u svojim mladim igračima koje dobro poznaje novi trener Igor Jovićević jer vodio juniore i B momčad, ali i tim klincima treba netko iskusniji da pored njega, uz primjerenu minutažu, stasaju i ostvare onaj potencijal koji imaju. Zato Dinamo želi dovesti gotov proizvod koji će moći odmah uskočiti i pomoći u Europi iduće sezone.

Portugalski Diario Record tvrdi kako je Dinamo zamjenu za Theophilea-Catherinea pronašao u belgijskom prvoligašu Anderlechtu. Portugalac Josue Sa je u Anderlechtu od ljeta 2017. godine kada je stigao iz Vitorije Guimaraes za 2.2 milijuna eura. Iako je trebao biti veliko pojačanje, danas 27-godišnji branič i nekadašnji U-21 reprezentativac Portugala, se nije najbolje snašao u Belgiji.

Anderlecht nije bio zadovoljan njegovim izvedbama pa ga je slao po posudbama u tursku Kasimpasu i španjolskog drugoligaša Huescu gdje je i danas. U drugoj španjolskoj ligi je ove sezone odigrao 21 utakmicu i zabio jedan gol, a uspio je upisati i dvije asistencije.

Izgleda da mu je najveća prednost kod dolaska u Dinamo dostupnost. Anderlecht ga ne želi i voljeli bi ga se što prije riješiti, a Huesca u krizi koja dolazi nema dovoljno novaca da bi ga zadržala. Portugalci pišu da je transfer izgledan, ali ostaje pitanje koliko bi pojačanje Sa zaista bio.

Uskoro se vraća HT Prva liga, a dok to čekamo prisjetimo se najboljih akcija i golova iz dosadašnjeg dijela prvenstva.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.