dobar posao u italiji

Dinamo preko noći u potpunoj tajnosti prodao svojeg vratara za nešto više od 11 milijuna: 'Ostvarila mi se želja, sada moram raditi da budem još bolji'

12.06.2020 u 06:03

Bionic
Reading

Adrian Šemper potpisao je s Chievom iz Verone do 2024. godine. Talijani su ga Dinamu platili 1.5 milijuna eura, odnosno nešto više od 11 milijuna kuna

Dinamo je u tišini napravio jedan unosan transfer. Adrian Šemper više nije član maksimirskog sastava. 22-godišnji vratar je postao igrač Chieva iz Verone. Talijanski drugoligaš je zadovoljan njegovim izvedbama, ali prije ove krize je bilo upitno hoće li se aktivirati otkupna klauzula od milijun i pol eura ako ne uđu u Serie A.

Chievo je ipak odlučio otkupiti Šempera koji je potpisao do 2024. godine. Mladi talentirani vratar je u dresu Dinamove prve ekipe odigrao tek 12 utakmica i pri tome primio 16 golova. Bilo je to one sezone kada su 'modri' svojeg mladog vratara nespretno žrtvovali u Ligi prvaka u kojoj se nije snašao i primao je golove kao na traci. U pet utakmica u 'modrom' dresu je uspio sačuvati mrežu netaknutom, a generalni je dojam da je prerano potrošen i da je u Dinamu mogao ostaviti i dublji trag.

Od 2018. godine je na posudbi u Chievu koji ga je sada i otkupio za nešto više od 11 milijuna kuna. Za Chievo je do sada branio u 34 utakmice, a u njih 10 nije primio gol. Ukupno je primio 37 golova u dresu sastava iz Verone u kojem je postao prvi golman.

'Sretan sam što ostajem ovdje. To je bio moj glavni cilj kada sam stigao u klub. Želja mi je ostvarena. Ostaje mi još bolje raditi i trenirati kako bih u budućnosti bio još bolje', rekao je Šemper za službenu stranicu kluba.

Dio talijanskih medija piše kako bi Šemper uskoro mogao i napustiti Veronu jer se za njega interesiraju i puno jači klubovi koje je privuklo njegovih 10 utakmica bez primljenog zgoditka. Dosta toga će ovisiti i o tome hoće li Chievo izboriti Serie A. Trenutno su osmi, a to mjesto vodi u kvalifikacije za višu rang. Do kraja imaju i šansu direktno ući u Serie A pa ostaje za vidjeti kako će se razvijati situacija.