dolaze 'farmaceuti'

Dinamo novu sezonu Hrvatski Telekom Prve lige otvara utakmicom protiv momčadi koja na Maksimiru nije slavila još od 2004. godine

16.07.2021 u 14:35

Bionic
Reading

Prvu utakmicu nove sezone Hrvatski Telekom Prve lige večeras na Maksimiru igraju aktualni prvak Dinamo i Slaven Belupo (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv)

'Utakmicu 1. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Slaven Belupa dočekujemo spremni i raspoloženi, nadam se da ćemo u novo prvenstvo krenuti s dobrom igrom i pobjedom', rekao je u najavi utakmice trener Dinama Damir Krznar.

'Modri' su se već 'zagrijali' u utakmicama pretkola Lige prvaka protiv Valura pa je i Krznar optimističan uoči dolaska 'farmaceuta' na Maksimir.

'Jedino što nas brine je izostanak reprezentativaca i nismo taj glavni dio prošli s njima, ali pohvatat će to brzo. Imam slatke brige, raspolažemo s 25 kvalitetnih igrača i boli glava koga izostaviti. Nijedan nije izostavljen zasluženo, ali jednostavno je tako. Konstantno smo u pričama s njima, uvjeravamo ih za što ih spremamo i očekujemo razumijevanje. Svi će participirati i samo trebamo strpljenje. Svi oni zaslužuju ovaj dres. Izazov je imati toliko kvalitetnih igrača, ali u sljedeća dva ili tri tjedna morat ćemo malo skratiti kadar i posuditi određene igrače samo zbog straha da im minutaža neće biti dovoljna', kaže Krznar koji u momčadi ima nekoliko igrača koji mogu igrati na više pozicija:

'Takvi igrači su bogatstvo, Majer i Ivanušec mogu i na krilu i u sredinu, tu je Čop, onda i Petković, s njim imamo ideju da sudjeluje kao povučena špica s Gavranovićem naprijed... Ima tu dosta kvalitetnih i univerzalnih igrača pa se i treneri mogu zaigrati s idejama.'

Slatke su to brige uoči gostovanja momčadi koja na Maksimiru nije slavila još od 2004. godine...

'Slaven Belupo bi mogao biti vrlo opasan, promijenili su trenera i došao je trener koji jako dobro poznaje Dinamo i naš stožer. Poznavajući Deana Klafurića, može predstavljati nagaznu minu i svakako neće biti lako', oprezan je Krznar koji zaključuje:

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +22
Valur - Dinamo (uzvratna utakmica 1. pretkola Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Slaven Belupo je uvijek, bez obzira na te naše pobjede, nudio borbu. Manje nam odgovara, ali na našu kvalitetu uglavnom smo prolazili dobro. Oni su nešto mijenjali i sustav i tu nas čeka jedna nepoznanica, ali vjerujem da imamo snage, želje i volje te da ćemo biti zadovoljni.'

A novi trener 'farmaceuta' Dean Klafurić ne skriva ambicije svoje momčadi...

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1 (Ivan Krstanović, 9) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Rekao bih da je to najlakša utakmica za nas jer mi tu nemamo što izgubiti. Očekujem da steknemo iskustvo i puno naučimo u toj utakmici. Imat ćemo trojicu-četvoricu debitanata u toj utakmici, ja kao trener također debitiram u Hrvatski Telekom Prvoj ligi te smatram da je to za nas velika škola i ne možemo imati bolju utakmicu na startu', kaže Klafurić i dodaje:

'Možemo se mi sada hvatati na to da će Dinamu biti teško, da će biti umoran, fokusiran na Omoniju, ali on ima toliko igrača, a svaki igrač koji ima ugovor s Dinamom je ozbiljan igrač. Uopće ne gledamo na Dinamo kako sam naveo, gledamo sebe i kako da pokažemo svoj stil igre i da smo organizirana momčad te da prezentiramo te naše mladiće koji će dobiti priliku ove sezone. Idemo pokazati svoj stil igre, naravno, igramo protiv Dinama i pitat će se puno toga i njega, ali mi želimo u toj utakmici prije svega izvući veliko iskustvo i pokazati naše kvalitete', zaključio je Dean Klafurić.