dobar posao u španjolskoj

Manchester United dogovorio dva senzacionalna pojačanja iz Madrida; 'crveni vragovi' potrošit će više od 80 milijuna eura

16.07.2021 u 10:29

Bionic
Reading

Situacija na nogometnom tržištu poprilično se 'zakuhala', a španjolski mediji tvrde kako je Manchester United u samo nekoliko dana dogovorio dva zvučna transfera, iz Real Madrida i Atletico Madrida

'Crveni vragovi' još su ranije dogovorili dolazak Jadona Sancha (21) iz Borussije Dortmund, a sada će trener Ole Gunnar Solskjaer dodatno pojačati obranu svoje momčadi.

Španjolski mediji tako tvrde kako na Old Trafford dolaze dva igrača iz Madrida. Prvi je francuski reprezentativac i stoper Real Madrida Raphael Varane (28) koji nakon punih 10 godina napušta Santiago Bernabeu. Dugo su trajali pregovori Uniteda i Reala, a sve je riješeno nakon što je sam Varane zatražio transfer u što kraćem roku.

Tako će United za njega Realu platiti oko 60 milijuna eura odštete, a Varene bi tako s Harryjem Maguireom trebao činiti jedan od najzvučnijih i najboljih stoperskih parova u europskim ligama.

Uz to, tvrde dobro obaviješteni španjolski mediji, United je 'šopingirao' i u redovima Atletico Madrida. Ole Gunnar Solskjaer je odlučio zaoštriti konkurenciju na poziciji desnog beka te je za oko 20 milijuna eura kupio engleskog reprezentativca Kierana Trippiera (30).

Trippier je u Atletico stigao iz Tottenhama u ljeto 2019. godine za 25 milijuna eura, odigrao je 68 utakmica za 'rojiblancose', ali očigledno nije zadovoljio zahtjeve Diega Simeonea koji ga se na kraju odlučio riješiti. To je pomalo čudno jer na istoj poziciji igra i naš Šime Vrsaljko kojeg je Simeone također stavio na transfer-listu, a treći desni bek je Santiago Arias koji se oporavlja nakon loma noge. Očigledno je da će Atletico novcem od prodaje Trippiera i Vrsaljka morati kupiti zamjene na njihovim pozicijama...

Ole Gunnar Solskjaer tako će u Madridu 'ostaviti' oko 80 milijuna eura, ali će na Old Trafford stići dva iskusna i više nego kvalitetna igrača s kojima će 'crveni vragovi' ponovno imati čvrstu i respektabilnu obarnu.