Juniorska liga prvaka

[VIDEO] Dinamo je u zadnjem kolu pobijedio Manchester City golčinom iz slobodnjaka o kojoj će se dugo pričati

11.12.2019 u 14:57

Bionic
Reading

Dinamovi juniori pobijedili su Manchester City s 1:0 sjajnim pogotkom Antonija Marina iz slobodnog udarca s 20-ak metara

Uoči najvažnije utakmice za Dinamo ove sezone, one protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka, snage su odmjerile i juniorske momčadi ove dvije ekipe u Ligi prvaka za mlade. Ranije je osminu finala osigurala Atalanta koja je na gostovanju kod Šahtara slavila s 2:1 i s 13, bodova se plasirala dalje kao prva u skupini.

Dinamovim juniorima ostala je tako borba za drugo mjesto koje jamči doigravanje. Modrima je u ovom susretu s Manchester Cityjem na Hitrec-Kacianu trebao barem bod kako bi to drugo mjesto i potvrdili. Uoči susreta Dinamo je bio na osam, a City na sedam bodova.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Nije krenulo pretjerano dobro. U prvih pet minuta Dinamo je opasno visio, ali dvije odlične šanse gostiju obranio je vratar Josipović. Prijetio je City još nekoliko puta, ali ni Dinamo nije bio bez šanse, a onda su u 19. minuti modri došli i do vodstva.

Antonio Marin preuzeo je obavezu izvođenja slobodnog udarca na nekih 20 metara od gola i sjajno je pogodio za 1:0. Vratar Cityja se ispružio koliko je dug i širok, ali nije mogao ništa protiv Marinovog udarca. Modri su nakon toga, a posebno u drugom dijelu, stvarali dosta više prilika.

Prijetili su svim silama, pokušavali su Šipoš, Gvardiol, Marin, Franjić,... Još jednom smo gledali sjajnu izvedbu Dinamove mladosti u Ligi prvaka koja se do kraja i odlično branila od pokušaja očajnih gostiju koji su pokušavali doći do pobjede koja bi ih odvela dalje, ali nisu uspjeli doći ni do izjednačenja.

Dinamo je tako pobjedom od 1:0 koju je sjajnim slobodnjakom osigurao Marin potvrdio drugo mjesto u skupini i sada čeka ime protivnika u doigravanju za nastavak natjecanja.

  • +17
Dinamo - Manchester City, juniorska Liga prvaka Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX