bit će napeto

Dinamo i Rijeka bore se za jesen u Europi; evo gdje večeras gledati ove utakmice

31.08.2023 u 09:15

Bionic
Reading

Na teren će prvo izaći Dinamo koji uzvratnu utakmicu doigravanja Europske lige igra u gostima kod Sparte Prag (19 sati, MAXSport 1, MAXtv). Rijeka u uzvratu doigravanja Konferencijske lige na rasprodanoj Rujevici dočekuje francuski Lille (20.15 sati, MAXSport 2, MAXtv)

Posljednja dva hrvatska predstavnika večeras će pokušati izboriti jesen u nekom od Uefinih natjecanja. Dinamo u uzvratu doigravanja Europske lige gostuje kod Sparte Prag (19 sati, MAXSport 1, MAXtv) te iz prvog susreta brani prednost od 3:1. Rijeka na rasprodanoj Rujevici u uzvratu doigravanja Konferencijske lige dočekuje francuski Lille (20.15 sati, MAXSport 2, MAXtv) koji iz prvog susreta nosi minimalnu prednost od 2:1.

DINAMO - SPARTA PRAG (19 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Dinamo je u proteklih desetak dana ostao bez trenera Igora Bišćana kojeg je zamijenio Sergej Jakirović, a uz to su klub napustili kapetan Dominik Livaković te Luka Ivanušec i Josip Šutalo. Da stvar bude još gora, dva pojačanja iz Lokomotive - Luka Stojković i Lukas Kačavenda - moraju 'pod nož' i za ovu su sezonu praktički izgubljeni.

No, 'modri' iz prve utakmice doigravanja Europske lige imaju prednost 3:1 i večeras bi u Pragu protiv Sparte morali izboriti plasman u jednu od skupina.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Imamo momčadski duh i bacamo se na glavu, ako tako bude i u Pragu, vjerujem u prolaz jer momčadska kvaliteta nije upitna', ohrabruje uoči utakmice trener Dinama Sergej Jakirović i napominje:

'Moramo dati sve od sebe da odigramo kvalitetnu utakmicu i plasiramo se u Europsku ligu.'

  • +33
Dinamo - Sparta Prag, 24.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Očekivani sastav Dinama za večerašnju utakmicu (19 sati, MAXSport 1, MAXtv) protiv Sparte Prag:

Nevistić - Ljubičić, Perić, Ristovski, Moharrami - Mišić, Bulat - Marin, Baturina, Špikić - Petković

RIJEKA - LILLE (20.15 sati, MAXSport 2, MAXtv)

Nogometaši Rijeke na rasprodanoj Rujevici love zaostatak 2:1 iz prve utakmice doigravanja Konferencijske lige protiv francuskog Lillea.

'Imamo aktivan rezultat, znamo što moramo napraviti - za prolaz moramo pobijediti s dva gola razlike', kazao je u najavi utakmice trener Rijeke Željko Sopić i napomenuo:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Potpuno sam svjestan situacije, ali siguran sam da će za Rijeku istrčati 11 lavova i dati sve od sebe za ulazak u skupinu Konferencijske lige.'

Navijači će zasigurno biti 12. igrač Rijeke, a uz fantastičnu atmosferu sve je moguće iako je Lille jak i vrlo opasan protivnik.

Očekivani sastav Rijeke za večerašnju utakmicu protiv Lillea (20.15 sati, MAXSport 2, MAXtv):

Labrović - Goda, Mitrović, Galešić, Smolčić - Hodža, Selahi - Fruk, Janković, Pašalić - Ivanović

  • +19
Lille - Rijeka, doigravanje Konferencijska liga, 24.8.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia