kvalifikacije za europsku ligu

Jakirović odlučio kojih će 11 Dinama istrčati protiv Sparte; brane 3:1 iz prve utakmice

31.08.2023 u 06:19

Bionic
Reading

Dinamo večeras (19 sati, MAXSport 1, MAXtv) u Pragu protiv Sparte igra uzvratnu utakmicu doigravanja Europske lige. Prije tjedan dana su 'modri' na Maksimiru slavili 3:1 i dojam je da su bolja momčad bez obzira na odlaske Josipa Šutala, Ivanušeca i Livakovića

Pred Dinamom je utakmica za spas sezone koja je tek započela. 'Modri' se večeras (19 sati, MAXSport 1, MAXtv) u Pragu kod Sparte bore za plasman u jednu od skupina Europske lige.

Previše je šokova u posljednjih desetak dana, počevši odlaskom trenera Igora Bišćana i dovođenja Sergeja Jakirovića preko prodaje prvo Josipa Šutala, da bi uoči prve utakmice sa Spartom Maksimir napustio kapetan Dominik Livaković, a nakon pobjede 3:1 s Dinamom se oprostio i Luka Ivanušec. Uz to su ozljede sasjekle pojačanja koja su stigla ovog tjedna iz Lokomotive, pa će Luka Stojković i Lukas Kačavenda umjesto da odmah zaigraju u 'modrom' dresu prvo 'pod nož'...

U takvoj atmosferi Dinamo večeras u Pragu brani tih 3:1 iz prve utakmice sa Spartom. Istina, ohrabreni su 'modri' pobjedom u nedjeljnom derbiju protiv Rijeke (2:1), ali sve što se događalo zasigurno je ostavilo traga na igračima.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Raspoloženje je odlično, ove dvije pobjede dale su nam vjetar u leđa, diglo se samopouzdanje, igrači vide da je moguće igrati dobro. Imamo momčadski duh i bacamo se na glavu, ako tako bude i u Pragu, vjerujem u prolaz jer momčadska kvaliteta nije upitna', ohrabruje uoči utakmice trener Dinama Sergej Jakirović i napominje:

'Moramo dati sve od sebe da odigramo kvalitetnu utakmicu i plasiramo se u Europsku ligu.'

Realnost je takva da Jakirović nema previše prostora za eksperimentiranja, prekratko je s momčadi i neće riskirati pa je vrlo vjerojatno da će u Pragu istrčati ista postava koja je i započela derbi s Rijekom.

Prema tom 'raspletu' na golu je Nevistić, stoperi su Perić i Ristovski, lijevi bek je Ljubičić, a desni Moharrami. U veznom su redu Mišić i Bulat, ispred njih je Baturina. Na lijevom krilu je Marin, desno je Špikić, a u vrhu napada Bruno Petković.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +33
Dinamo - Sparta Prag, 24.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Očekivani sastav Dinama za večerašnju utakmicu (19 sati, MAXSport 1, MAXtv) protiv Sparte Prag

Nevistić - Ljubičić, Perić, Ristovski, Moharrami - Mišić, Bulat - Marin, Baturina, Špikić - Petković

Dinamo brani 3:1 iz prve utakmice, ali Jakirović nema razloga igrati 'ziheraški' ili odmah zatvarati utakmicu. Sparta je dobra momčad, ali ništa više od toga. Na Maksimiru Česi nisu oduševili, sigurno je da puno više mogu pred svojim navijačima, ali Dinamo je dovoljno jak da obrani dva gola prednosti. I zabije još koji...

'Treba izabrati pametno tko će početi utakmicu, tko ući, ali važnije mi je tko će završiti utakmicu, obično se tu događa puno toga', zaključio je Sergej Jakirović u najavi utakmice.