konferencijska liga

Ovo je '11 lavova' koji će istrčati na Rujevici; Rijeka lovi dva gola razlike

31.08.2023 u 08:10

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke večeras (20.15 sati, MAXSport 2, MAXtv) na Rujevici igraju uzvratnu utakmicu doigravanja Konferencijske lige protiv francuskog Lillea. Momčad Željka Sopića prvu je utakmicu izgubila 2:1, ali na rasprodanoj Rujevici može dohvatiti pobjedu od dva gola razlike

Šokirao je Marco Pašalić majstorskim golom Lille prije točno tjedan dana. Zabio je u 24. minuti za vodstvo Rijeke 1:0, no momčad s Rujevice ipak je pokleknula. Do 89. minute držala je Rijeka 1:1, ali onda se ukazao 17-godišnji Yoro i zabio za pobjedu Lillea.

No, Lille ne izgleda dobro, u nedjelju je u francuskom prvenstvu teško stradao na gostovanju kod Lorienta, bilo je 4:1 te tako uzdrman dolazi na Rujevicu. Uzvratna utakmica doigravanja Konferencijske lige (20.15 sati, MAXSport 2, MAXtv) igrat će se pred rasprodanom Rujevicom, Rijeka će imati 12. igrača na tribinama, sve je spremno za bespoštednu borbu i lov na pobjedu od dva gola razlike koja jamči jednu od skupina Konferencijske lige.

'Imamo aktivan rezultat, znamo što moramo napraviti - za prolaz moramo pobijediti s dva gola razlike', kazao je u najavi utakmice trener Rijeke Željko Sopić i napomenuo:

'Potpuno sam svjestan situacije, ali siguran sam da će za Rijeku istrčati 11 lavova i dati sve od sebe za ulazak u skupinu Konferencijske lige.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Da, bilo je nekih trzavica, Sopić nije bio zadovoljan kako su neki njegovi igrači pristupili nedjeljnom derbiju s Dinamom. Rijeka je izgubila 2:1, ali i pokazala da može biti itekako opasna. Na žalost, Sopić ima problema sa sastavljanjem momčadi za večerašnju utakmicu s obzirom na to da su Dilaver, Banda, Radeljić i Čabraja ozlijeđeni, dok je Vukčević na izlaznim vratima...

'Pokazali sto u prvom susretu da možemo hrabro odigrati. Igramo pred našim navijačima i to je velika razlika. Pripremili smo se dobro, znamo na koji ih način želimo napasti', kazao je Sopić koji će na Rujevici najvjerojatnije krenuti s ovih '11 lavova'.

Na golu je nezamjenjivi Labrović, stoperski par će činiti Mitrović i Galešić, lijevi bek je Goda, desni Smolčić. U veznom redu su Hodža i Selahi, ispred njih je Janković. Lijevo krilo je Fruk, desno Pašalić, a u vrhu napada bi od prve minute trebao krenuti Ivanović.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +19
Lille - Rijeka, doigravanje Konferencijska liga, 24.8.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Očekivani sastav Rijeke za večerašnju utakmicu protiv Lillea (20.15 sati, MAXSport 2, MAXtv).

Labrović - Goda, Mitrović, Galešić, Smolčić - Hodža, Selahi - Fruk, Janković, Pašalić - Ivanović

'Moramo se držati plana, izađemo li grlom u jagode, oni će to kazniti na širokom prostoru. Moramo biti strpljivi, igra se 90 minuta', upozorio je za kraj trener Rijeke Željko Sopić.