'modri' u pragu

Trener Dinama je optimističan: Imamo momčadski duh i bacamo se na glavu

30.08.2023 u 22:01

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama sutra (četvrtak, 31. kolovoza, 19 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju uzvratnu utakmicu doigravanja Europske lige protiv Sparte u Pragu. Dinamo iz prve utakmice ima prednost 3:1, a trener 'modrih' Sergej Jakirović najavio je utakmicu

'Znamo da imamo dva razlike iz prve utakmice, da je Sparta dobar protivnik, da će napraviti sve da proba što prije anulirati našu prednost. Želim da budemo hrabri i čekamo naše šanse, kojih će vjerujem biti, da budemo koncentrirani', rekao je trener Dinama Sergej Jakirović u najavi sutrašnje utakmice (četvrtak, 31. kolovoza, 19 sati, MAXSport 1, MAXtv) te otkrio u kakvom je stanju njegova momčad:

'Svi su zdravi i spremni osim ovih igrača koje nismo mogli prijaviti i koji su došli naknadno. Raspoloženje je odlično, ove dvije pobjede dale su nam vjetar u leđa, diglo se samopouzdanje, igrači vide da je moguće igrati dobro. Imamo momčadski duh i bacamo se na glavu, ako tako bude i u Pragu, vjerujem u prolaz jer momčadska kvaliteta nije upitna.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Što Jakirović očekuje od Sparte?

'Predviđam što se može dogoditi... Da mene pitate, ja bih tražio brzi gol, to je logično razmišljanje. Očekujem da će uz pomoć punog stadiona tako biti, nema naših navijača nažalost, ali bili su jučer na treningu, zahvalni smo im na tome i to nam puno znači. Moramo dati sve od sebe da odigramo kvalitetnu utakmicu i plasiramo se u Europsku ligu', kaže trener Dinama čiji su igrači od početka sezone u ritmu od dvije utakmice tjedno:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +33
Trening nogometaša Dinama uoči utakmice protiv Sparte Prag Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Dobro smo se regenerirali, svi kad ih pitaš spremni su, što je dobro. To su mladi momci, današnja generacija jako se brzo oporavlja, puno je resursa koji tu pomažu. Ovo i nije problem, kad je četvrti dan utakmica, veći je problem nedjelja. Treba izabrati pametno tko će početi utakmicu, tko ući, a važnije mi je tko će završiti utakmicu, obično se tu događa puno toga', zaključio je Sergej Jakirović.