šok i nevjerica

Diego Maradona svojim je nasljednicima priredio iznenađenje koje je izazvalo totalnu paniku; mislili su da se bore za milijune, ali...

16.01.2021 u 11:40

Bionic
Reading

Bespoštedna borba za nasljedstvo nedavno preminulog Diega Armanda Maradone dobila je neočekivani nastavak. Priznata i nepriznata djeca, bivše žene i ljubavnice, bliža i daljnja rodbina, prijatelji, menadžeri, odvjetnici... Svi su se ponadali kako će ugrabiti barem dio ostavštine jednog od najboljih nogometaša svih vremena. No, sada se čini da bi mogli dobiti samo - dugove!

Argentinski mediji tako donose priču kako je Diego Armando Maradona nakon smrti svojoj obitelji i potencijalnim nasljednicima ostavio samo dugove koje je gomilao posljednjih petnaestak godina!

Naime, poznato je kako je Maradona izbjegavao plaćanje poreza još u vrijeme dok je igrao za Napoli. Zbog toga je u Italiji pokrenut i sudski postupak, a visina ukupnog duga s vremenom je narasla na čak 26 milijuna eura! No, odvjetnici su uspjeli smanjiti potraživanja pa je Maradona talijanskim poreznim vlastima morao isplatiti 'samo' 11 milijuna eura.

Kako do svoje iznenadne smrti to nije učinio, dugovi neće nestati već će sudskim putem biti preneseni na nasljednike! A oni se već mjesecima bespoštedno bore za imovinu koja je ostala iza Malog zelenog.

Za sad još nije utvrđena točna vrijednost njegove imovine, no procjena je da se radi o cifri između 75 i 100 milijuna dolara u koju spadaju nekretnine, pokretnine, marketinška prava i vlasnički udjeli u raznim tvrtkama.

Sada je među potencijalnim nasljednicima zavladala panika, još su u šoku i nevjerici zbog nagomilanih obveza pokojnog Diega. Navodno spomenutih 11 milijuna eura nije jedini Maradonin dug, pa bi se lako moglo dogoditi da svi oni koju su se nadali nasljedstvu na kraju dobiju - dugove!