bizarna situacija

[VIDEO/FOTO] Diego Maradona ni mrtav nema mira; zbog bespoštedne borbe za nasljedstvo sud je donio važnu odluku

19.12.2020 u 14:52

Bionic
Reading

Tijelo Diega Armanda Maradone trenutno ne može biti kremirano. Argentinski sud zabranio je njegovo kremiranje dok se ne riješe brojne tužbe za utvrđivanje očinstva koje se vode već godinama

Magali Gil (25), zahtijeva DNK testiranje nakon Maradonine smrti zbog utvrđivanja očinstva, s obzirom na to da je legendarni Argentinac ranije nije priznao kao zakonito dijete. Naine, Magalina biološka majka, koja ju je dala na posvajanje, izjavila je još 2018. godine kako je Diego Maradona njezin otac te od tada traje borba za dokazivanje očinstva.

Iznenadna smrt Diega Armanda Maradone samo je dodatno zakomplicirala cijeli slučaj jer se posljednjih tjedana s istim zahtjevom javilo još nekoliko 'zainteresiranih' nasljednika i nasljednica iz Argentine i Kube.

Sama Magali Gil je prije nekoliko dana na svom Instagram profilu objasnila situaciju. Odvjetnik mlade djevojke Marcelo Izquierdo pokrenuo je slučaj na sudu te kontaktirao Maradoninog odvjetnika Matiasa Morlu koji je prije smrti bivšeg nogometaša uvjeravao da je njegov klijent spreman poduzeti odgovarajuće testove kako bi znao je li Magali njegova kćer.

Isti odvjetnik potvrdio je prije godinu dana da Maradona na Kubi ima najmanje četvero mogućih potomaka koji su dodani drugoj žalbi u vezi dokazivanja očinstva i na čekanju su na argentinskim sudovima.

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI

'Moja je želja uvijek bila ista - želim otkriti svoj identitet, znati je li mi Diego Maradona biološki otac. To je univerzalno pravo koje pripada svim ljudima. Zato zahtijevam da poštujete moj zahtjev. Neću stati dok ne otkrijem to', kazala je Magali.

Argentinski sud je sada, u slučaju Magali Gil, naredio da Maradonino tijelo mora biti očuvano jer će, po svemu sudeći, morati na ekshumaciju. Naime, obitelj je u jednom trenutku razmišljala o mogućoj kremaciji njegovih balzamiranih ostataka kako bi spriječili sve brojnije zahtjeve za dokazivanjem očinstva. Svima je jasno da sve to čine u cilju da se njegova ostavština dijeli na što manje zainteresiranih...

S druge strane, Diegovi odvjetnici tvrde kako uzorci Maradonina DNK već postoje i da nije potrebno ekshumirati tijelo.

Maradonini 'službeni' nasljednici su petero priznate djece - dvoje u braku s Claudijom Villafane, Gianninu (31) i Dalmu (33), a sina Diega Juniora (34) s Cristianom Sinagrom. Njega je Maradona priznao tek prije nekoliko godina iako je nevjerojatna fizička sličnost na to ukazivala od najranijih godina. Priznao je i izvanbračnu kći Janu (24) s Valerijom Sabalain te Diega Fernanda (7) s Veronicom Ojedom.

  • +21
Diego Armando Maradona u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenog, a sahranjen je dva dana kasnije na groblju 'Jardin de Bella Vista', u obiteljskoj grobnici u kojoj počivaju njegovi roditelji Dona Tota koja je umrla 2011. godine i Diego koji je preminuo 2015. godine. Posljednjem ispraćaju na privatnom groblju udaljenom 35 kilometara od Buenos Airesa je prisustvovalo samo dvadesetak ljudi uz velike mjere osiguranja.

  • +7
Diego Maradona obitelj Izvor: Profimedia / Autor: THE PHOTO ONE / The Photo One / Profimedia