ostaju bez nasljedstva?

Otkriveno zašto je Diego Maradona iz oporuke izbacio dio najbliže obitelji; dvije kćerke i bivša žena ostale su šokirane...

08.12.2020 u 11:15

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenog u 60. godini, a njegova je smrt pokrenula bespoštednu borbu brojne obitelji za njegovo nasljedstvo. Argentinski mediji sada su otkrili neke šokantne detalje njegove navodne oporuke za koju se još ne zna je li pravovaljana

Konzervativne procjene govore kako je iza Diega Armanda Maradone ostala imovina vrijedna između 75 i 100 milijuna dolara, ali točan se iznos neće znati još neko vrijeme dok se točno ne utvrdi što je sve i gdje posjedovao.

Poznato je samo kako je Maradoni na bankovnom računu ostalo oko 100.000 dolara, a sve ostalo su nekretnine, pokretnine i marketinška prava na njegovo ime, lik i djelo.

Njegovi su brojni nasljednici krenuli u bespoštednu borbu, no pitanje je tko će i koliko uopće dobiti. Naime, otkriveno je kako je Diego Maradona ipak sastavio oporuku, ali nije poznato je li ona pravovaljana.

Problem? Maradona je, barem ono što se do sada zna, za života imao jedanaestero djece s osam različitih žena! No, priznao je samo petero djece iako je ostale za svog života izdašno 'uzdržavao'. U prvom bi nasljednom redu trebale biti najstarije kćeri Dalma (34) i Giannina (31) koje je dobio u 24 godine dugom braku s prvom i jedinom zakonitom ženom Claudijom Villafane.

Argentinski mediji sada tvrde kako bi njih tri lako mogle ostati bez nasljedstva jer ih je Maradona prije nekog vremena izbacio iz oporuke!

Odluku o tome legendarni El Pibe je donio za vrijeme boravka u Dubaiju, a problem je nastao kad je otkrio da mu je s bankovnog računa - kojem su pristup imale Claudia, Dalma i Giannina - nestalo šest milijuna dolara! Daljnjom istragom Maradona je otkrio i to kako mu je iz zajedničke kuće nestalo čak 458 komada različitih suvenira koje je sakupio tijekom nogometne karijere!

  • +7
Diego Maradona obitelj Izvor: Profimedia / Autor: THE PHOTO ONE / The Photo One / Profimedia

Za sve je optužio Claudiju, od koje se razveo 2004. godine, a u braku su bili pune 24 godine, te je pokrenuo i sudsku tužbu protiv nje. Dodatno ga je pogodilo to što su Dalma i Giannina stale na majčinu stranu, te ih je zbog toga sve tri izbacio iz oporuke!

Tako su u krugu potencijalnih nasljednika sada ostali sin Diego Junior (34) kojeg je dobio u vezi s Talijankom Cristinom Sinagrom još dok je igrao za Napoli, te kćer Jana (25) iz veze s Valerijom Sabalain te najmlađi sin Diego Fernando (7) kojeg je dobio u vezi s posljednjom životnom partnericom Veronicom Ojedo.

  • +21
Diego Armando Maradona u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Problem? Maradonina djeca ne slažu se baš najbolje, pa će se i u borbi za nasljedstvo koristiti svim sredstvima da diskreditiraju jedni druge. Još veći problem? Još najmanje šestero djece tvrdi kako je Maradona njihov biološki otac. Četvero ih je s Kube i dvoje iz Argentine, ali Maradona ih nikad službeno nije priznao. Iako im je, kako tvrde argentinski mediji, redovito slao novac za uzdržavanje.

Pravna i sudska bitka za nasljedstvo Diega Armanda Maradone tek počinje, Claudia, Dalma i Giannina navodno će svim sredstvima pokušati osporiti njegovu oporuku jer se ne žele samo tako odreći svog dijela milijunskog nasljedstva.

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI