nexe čeka teška kazna

Delegat nakon incidenta na derbiju i udarca s leđa prevezen u bolnicu; evo što je novo

08.04.2024 u 08:10

Bionic
Reading

Derbi 5. kola rukometne Lige za prvaka između Nexea i Zagreba prekinut je sedam sekundi prije kraja prvog poluvremena pri vodstvu 'zagrebaša' 16-9 nakon što je domaći igrač Marko Bezjak naletio na delegata Antu Josića

Velika je gužva nastala nakon odluke sudaca Juranovića i Mrvice koji su poništili gol Fahrudina Melića i umjesto toga dosudili sedmerac za Nexe.

>> Kaos na derbiju; pogledajte kako je igrač Nexea oborio delegata, utakmica prekinuta!

I baš je jedan od onih koji su najžešće protestirali zbog te odluke bio Slovenac Marko Bezjak, koji je potom na preporuku delegata Ante Josića dobio dvije minute isključenja.

U trenucima dok je Bezjak napuštao teren, zabio se ramenom u Josića koji mu je bio okrenut leđima i nije ga mogao vidjeti.

Na prvu se činilo kako se radi o bezazlenom sudaru, ali nesretni je Josić nakon neočekivanog udarca pao na parket te su mu liječnici Zagreba i Nexea odmah priskočili u pomoć.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu MAXSporta:

NEXE vs ZAGREB 9:16 (5. kolo, Liga za prvaka, Paket24 Premijer liga 23/24) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport

Situacija nije izgledala nimalo dobro, Josić je u pratnji liječnika prvo prebačen u svlačionicu kako bi mu pružili pomoć, a bilo je odmah vidljivo da nije u dobrom stanju.

Podsjetimo, radi se o gospodinu starijem od 60 godina, jednom od proslavljenih hrvatskih rukometnih sudaca koji je od 1993. do 2007. godine redovito sudio na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima, a samo zbog ozljede nije sudio na Olimpijskim igrama 2000. godine. Od 2008. godine obnaša dužnost nadzornika/delegata na listi Premijer lige.

  • +6
Rukomet; zbog incidenta prekinuta rukometna utakmica RK Nexe - RK Zagreb, 7.4.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Borna jaksic/PIXSELL

Nakon više od pola sata prekida odlučeno je kako utakmica neće biti nastavljena, a Anto Josić je nakon svega završio u bolnici na dodatnim pretragama. Dobio je udarac u rebra te je bio vidno uznemiren događanjima...

Ni Nexe ni Zagreb nisu željeli komentirati ova događanja, čekaju odluku disciplinskih tijela Hrvatskog rukometnog saveza i povjerenstva za natjecanje.

  • +11
RK Nexe - RK Zagreb, rukomet, 7.4.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U Propozicijama natjecanja se navodi da se prekinuta utakmica registrira 10:0 te da se momčadi krivoj za prekid oduzima jedan bod. Sigurno je da će i Marko Bezjak zbog nasrtaja na delegata Antu Josića zaraditi suspenziju, a to je dodatni udarac Nexeu u borbi za toliko željeni naslov prvaka.

Standings provided by Sofascore