MARIN I BORNA U SINGLU

Davis cup: Bez Dodiga u Poljsku, debitira par budućnosti

25.03.2014 u 15:00

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u utorak je objavio popis igrača za predstojeći susret 2. kola Prve skupine (euroafrička zona) protiv Poljske u Varšavi od 4. do 6. travnja

Prijavljeni su Marin Čilić (26. na pojedinačnoj listi), Borna Ćorić (293.), Mate Pavić (415.) i Marin Draganja (1174.). Posljednja dvojica nisu pozvani zbog rejtinga u singlu, već zbog dvoboja parova u kojima je Pavić 51. a Draganja 54. igrač svijeta, a ova dvojica Splićana uglavnom nastupaju zajedno.

'Ivan Dodig nažalost ovaj put neće biti s nama zbog problema s leđima. U posljednje vrijeme zbog toga nije trenirao dobro i nije fizički spreman, pa smatra da ne bi mogao pomoći reprezentaciji. Želi iskoristiti ovo vrijeme za oporavak i pripreme za nastavak sezone,' rekao je Krajan.

'Jasno, s Ivanom računamo za ubuduće, ali sad je najvažnije da se oporavi i riješi zdravstvene probleme. Svakako nam je potreban,' izjavio je Krajan.

Draganji (22) je ovo prvi put da je nominiran u sastav u Davis Cupu, a poziv je zaradio nakon nekoliko izvrsnih rezultata ove sezone u konkurenciji parova s Matom Pavićem (20). Na ATP turnirima bili su finalisti u Chennaiju, te polufinalisti u Zagrebu i Marseilleu.

'Računam u paru na Matu i Marina, iako je jasno da im neće biti lako, jer su Fyrstenberg i Matkowski sjajna kombinacija. Ipak, imamo pravo vjerovati da u paru možemo osvojiti bod. Pavić i Draganja su uigrani, imali su nekoliko jako dobrih rezultata i pobijedili neke jako dobre parove. Pritisak će biti na Poljacima, jer se u tom meču pobjeda očekuje od njih, a mi ćemo s razlogom također biti optimisti,' rekao je Krajan.

Hrvatska i Poljska se još nikad nisu sastali u Davis Cupu, pa je o domaćinstvu odlučeno dodatnim izvlačenjem. Igrat će se na podlozi rebound ace synpave u dvorani Torwar, izgrađenoj 1953. te preuređenoj 1999. godine, koja ima kapacitet za 4838 gledatelja. Riječ je o istoj dvorani u kojoj su prošle godine u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Poljaci ugostili Australiju, te izgubili rezultatom 1:4.

Hrvatska je kao nositelj bila slobodna u 1. kolu i ovo će joj biti prvi susret u 2014. godini, a Poljaci su do okršaja s Hrvatima stigli svladavši Rusiju u Moskvi početkom veljače rezultatom 3:2. Pobjednik ovog susreta plasirat će se u rujanske kvalifikacije za Svjetsku skupinu.