JUNAK TOUR DE FRANCEA

Dan nakon strašnog pada biciklist objavio fotografiju noge. Kako je uopće došao do cilja?

25.07.2018 u 21:33

Bionic
Reading

Belgijski biciklist Philippe Gilbert objavio je fotografiju svoje noge dan nakon zastrašujućeg pada u 16. etapi Tour de Francea

Pisali smo već o nesretnom biciklistu koji je bio blizu pobjede u 16. etapi, ali je izgubio kontrolu te je doživio jeziv pad četiri metra u dubinu, zbog kojeg je morao odustati od daljnjeg natjecanja.

Snimka njegovog leta preko ograde brzo je obišla svijet i mnogi su se pitali kako je uopće imao volje nastaviti s utrkom, a nakon što je objavio fotografiju ozlijeđene noge mnogi se s pravom pitaju kako je uopće odradio do kraja tu dionicu.

Fotografija govori više od tisuću riječi, a Belgijanac je pokazao neslomljivi duh zbog kojeg mu mora zapljeskati svaki sportski fan.

'U velikim sam bolovima, koljeno mi je gadno ozlijeđeno, ali mislim da srećom ništa nije slomljeno,' rekao je novinarima Gilbert, no naknadni pregled pokazao je da je ipak došlo do frakture patele.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Inače, kolumbijski biciklist Nairo Quintana pobijedio je na 17. etapi Tour de Francea, 65 kilometara dugoj od Bagneres-de Luchonoma do cilja na planinskom vrhu Col de Portetu, dok je Britanac Geraint Thomas (Sky) trećim mjestom povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku četiri dana prije kraja utrke.

Najveći gubitnik etape je Britanac Chris Froome, koji sada zaostaje dvije i pol minute za sunarodnjakom i teško će povezati pobjede na Giru i Touru u istoj godini.