o Cedeviti Junior

Damir Mulaomerović otkrio nam je glavni razlog prihvaćanja posla u novom prvoligašu koji je raritet u Europi, a na poseban način dotakao se i Cibone: Želimo ostati skromni, ali...

26.10.2021 u 08:11

Bionic
Reading

Pobjeda mlade zagrebačke momčadi Cedevita Junior nad Cibonom u Draženovom domu poprilično je odjeknula u košarkaškim krugovima. Trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović otkrio nam je koja je tajna momčadi u kojoj nema zvijezda i u kojoj nema stranaca

Nakon pobjede Cedevita Junior u gostima kod Cibone 73:83, u sklopu 7. kola HT Premijer lige, nekada sjajni košarkaš Damir Mulaomerović, koji je nakon igračke karijere posvetio trenerskom poslu, između ostalog je rekao kako je jako ponosan zbog načina na koji su odigrali cijelu utakmicu.

'Spremali smo se za tu utakmicu sedam dana i zaista sam ponosan kako su momci odigrali. Bili smo agresivni i hrabri, a ja sam u karijeri naučio da se to na kraju uvijek isplati', kazao je za tportal Damir Mulaomerović koji uz taj projekt i dalje ostaje jedan od pomoćnika hrvatskog izbornika Veljka Mršića u hrvatskoj reprezentaciji. Kaže da je sve unaprijed iskordinirano.

No, ono što posebno želi jest da momci koje je pohvalio i na koje je ponosan, kao što su Emir Šabić, Sven Smajlagić, Filip Bundović, Josip Batinić i drugi, koji su briljirali protiv Cibone, ostanu skromni. Važnu ulogu u momčadi imaju Matej Bošnjak, Jure Planinić, Goran Filipović, Rok Radović, Sandro Rašić i drugi.

Ukratko, momčad je sastavljena od domaćih igrača i spoj je mladosti i nekoliko iskusnijih igrača. Ukratko, obzirom da nemaju skupe strance, koji uzimaju mjesto domaćim igračima, pravi su raritet danas u svijetu košarke. A Pobjedom protiv Cibone zauzeli su nakon sedam kola prvo mjesto na ljestvici.

Kada smo Mulaomerovića upitali što mu je bio glavni razlog i motiv prihvaćanja posla u tako mladoj momčadi, koja je tek izborila plasman u HT Premijer ligu, iskreno je rekao:

'Najveći motiv su bili ljudi koji su me zvali da postanem glavni trener, a to su direktor kluba Tomislav Zebić i potpredsjednik Atlantic Grupe Neven Vranković. Predstavili su mi projekt kluba koji je tek izborio plasman u HT Premijer ligu i kada su mi objasnili kako sve baziraju na domaćim mladim igračima to mi se dopalo i na neki način motiviralo. Poznato je kako Cedevita na Velesajmu ima vrhunske uvjete za rad, a mene veseli što smo uspjeli posložiti pravu natjecateljsku momčad koja je kombinacija mladih i nekoliko iskusnih igrača', kazao nam je popularni Mula dodavši:

'Jedan od ciljeva ili lajt motiv ovog projekta jest i da napravimo igrača koji bi mogao koristiti Cedeviti Olimpiji i otići u Ljubljanu kao pojačanje, no taj proces ne traje nekoliko mjeseci. To traje barem godinu, dvije…'

ulaganje u mlade

Direktor Cedevite Junior Tomislav Zebić: S Mulom se sve poklopilo

Direktor Cedevite Junior Tomislav Zebić, koji je u mladim danima igrao u Ciboni uz Veljka Mršića, ispričao je za tportal zašto se odlučio baš za Damira Mulaomerovića i što je presudilo:

'Mula je bio moja ideja od početka i moja velika želja, a obzirom da ga poznajem još od 1992. i zajedničkih treninga u Ciboni  – kada je kao 18-godišnjak došao iz Tuzle u Zagreb – jako dobro sam znao kakav je karakter. On je tip trenera kakav je potreban ovako mladoj momčadi, a on sam pokazao je želju da nešto napravi u svom gradu što Zagreb i jest. Sve se poklopilo i sretni smo što upravo Damir prenosi svoje bogato znanje i iskustvo na naše mlade igrače od kojih su neki budućnost hrvatske košarke', kazao je Zebić dodavši:

'Posebno sam ponosan što su sedmorica od 12 igrač au prvoj momčadi produkt naše omladinske škole. To je danas u Europi pravi raritet i po tome smo posebni. Dodajmo tome da s prvom momčadi treniraju i naša četiri juniora Andrija Jelavić, Vito Kučić, Renato Seradrušić i Vice Zanki. Sve to govori da smo na pravom putu.'

Osvrnuo se Mulaomerović i na pobjede ove mlade momčadi u najelitnijem košarkaškom razredu, HT Premijer ligi, kojima su iznenađujuće izbili na prvo mjesto.

'Ovo kako sada igramo i činjenica da smo prvi na ljestvici je fantastično i da nam je netko ovo ponudio prije sezone, objeručke bismo to prihvatili. No, usprkos pobjedama želimo ostati staloženi i skromni i to sam prenio svim igračima. Ne želim da nas uhvati neka euforija jer realno po kvaliteti su ispred nas i Cibona i Zadar. Mi smo u rangu ostalih poput Gorice, Splita, Škrljeva ili Osijeka i toga smo svjesni. No, isto tako ova momčad u svakoj utakmici ide na pobjedu pa dokle nas to odvede ove sezone.'

Na pitanje je li kao bivši igrač te trener Cibone imao dodatni motiv u Draženovu domu, iskreno je rekao:

'Iskreno, kod mene nije postojao posebni motiv. Ako želite, jedini motiv mi je bio da momčad igra dobro i pokuša doći do pobjede protiv Cibone koja je odlično otvorila ABA ligu. Ponavljam stalno da je Cibona uvijek Cibona i rijetko tko će ih ovako uspjeti dobiti u Draženovu domu. A u toj smo utakmici odigrali vrhunski u obrani te smo uz to pogodili puno otvorenih šutova za tri poena. Sve nam se poklopilo i baš sam nakon utakmice bio prezadovoljan. Ali odmah smo se nakon te pobjede okrenuli utakmici protiv Gorice i neću dopustiti mjesto euforiji u svlačionici. Želimo ostati skromni!'

  • +47
Cibona - Cedevita Junior, 7. kolo HT Premijer lige 2021. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX