MALO JE FALILO

Čudo je bilo blizu: Častan oproštaj Hrvatske od futsal Eura!

07.02.2016 u 20:10

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici skupine C hrvatska futsal reprezentacije odigrala je respektabilnih 2:2 protiv Rusije, no to joj nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale...

Nakon poraza od Kazahstana rezultatom 4:2 našima je trebala pobjeda dva razlike protiv favorizirane Rusije u nedjelju. Protiv jedne od najboljih futsal reprezentacija svijeta Hrvatska je odigrala hrabru i odličnu utakmicu u kojoj je do same završnice imala izgleda za kreiranje senzacije.

Naši su dobro otvorili utakmicu i poveli autogolom Robinha u 9. minuti, da bi preko Abramova u 12. minuti Rusija izjednačila na 1:1 i s tim se rezultatom otišlo na odmor. Nakon krasne akcije Jelovčića naši su ponovo poveli golom Novaka u 25. minuti i krenuli u novi lov na pogodak koji vodi dalje. Ipak, on se nije dogodio, već je Pereverzev izjednačio u 39. minuti i tako odveo Rusiju dalje.

Taj gol Rusima je donio i prvo mjesto u skupini ispred Kazahstana kojim su izbjegli vodeću momčad skupine D, najvjerojatnije Italiju.

'Nakon prve utakmice bili smo potišteni i žalosni jer nismo pokazali niti djelić onoga što možemo. Pokušali smo iznenaditi Ruse, išli na pobjedu, ali Rusija je takva momčad da je to bilo teško očekivati. Drago mi je da je Hrvatska pokazala kako rezultati proteklih godina nisu bili slučajni', rekao je izbornik Mato Stanković po završetku dvoboja i zatim dodao:

'U jednom se trenutku učinilo da bismo mogli otići na potrebnih dva razlike, no u završnim smo minutama pali po pitanju snage, a igrača-vratara nismo mogli ranije uvesti jer su Rusi tada neprestano imali posjed lopte. Međutim, mi na kraju trebamo analizirati prvu utakmicu, ona je bila ključ za četvrtfinale.'

Futsal Euro, skupina C:

Hrvatska – Rusija 2:2 (Robinho a.g. 9, Novak 25 / Abramov 12, Pereverzev 39)