ostaje i nakon mundijala

Cristiano Ronaldo kao Luka Modrić: Moj put nije završen, gledat ćete me još neko vrijeme...

21.09.2022 u 15:06

Bionic
Reading

Nova sezona baš i nije najbolje krenula za Cristiana Ronalda (37). Portugalac je ovog ljeta na sve načine pokušavao napustiti Manchester United, propustio je i pripreme pa je zbog toga do sada za 'crvene vragove' odigrao samo 207 minuta. No, za reprezentaciju je i dalje spreman ginuti

Zabio je Cristiano Ronaldo (37) samo jedan gol ove sezone, prošlog tjedna u Europskoj ligi protiv moldavskog Sheriffa. Za sada Portugalac, prvenstveno zbog svega što se događalo ovog ljeta, nije ni sjena igrača kakav je bio proteklih sezona.

Neki će reći da su ga 'sustigle' godine, no Ronaldo nema namjeru odustati. Pogotovo kad je u pitanju njegova reprezentativna karijera.

Sada je Cristiano Ronaldo jasno i glasno objavio da mu SP u Kataru neće biti posljednje veliko reprezentativno natjecanje u karijeri.

'Ne, moj put nikako nije završen', kazao je Ronaldo te nastavio:

'Bit ću dio SP-a u Kataru, a želim i na Europsko prvenstvo 2024. godine. Osjećam se motivirano, želim biti dio svega ovoga još nekoliko godina. Da, gledat ćete me još neko vrijeme', zaključio je Portugalac.

Ronaldo ima 37 godina i za Portugal je odigrao 189 utakmica te zabio rekordnih 117 golova. Na Euru 2024. imao bi 39 godina te bi, ako zaigra, postao jedan od najstarijih u povijesti ovog natjecanja.

No, imat će veliku konkurenciju u svom prijatelju, kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću (37)!

Naime, Zoran Bahtijarević, dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, u ponedjeljak se na dirljiv način oprostio s 'vatrenima' nakon što je prihvatio nove izazove kao voditelj medicinskog odjela Europske nogometne federacije Uefe.

U svom je oproštajnom govoru Bahtijarević 'slučajno' otkrio planove Luke Modrića.

'Moj plan je bio otići kad se Luka Modrić i starija generacija oproste od reprezentacije, tako da se povučen i da to nitko ne skuži. Međutim, Luka je odlučio ostati do Eura, a to bi ipak bilo teško dočekati', kazao je Bahtijarević.

Tako bi Ronaldo i Modrić, ako zaigraju na Euru 2024. godine, mogli 'prešišati' legendarnog Lothara Matthäusa koji je imao 39 godina i 91 dan kada je na Euru 2000. godine zaigrao za Njemačku. No, najstarijeg ipak neće dostići, radi se od mađarskom golmanu Gaboru Kiralyu koji je imao 40 godina i 86 dana kada je 2016. godine zaigrao za Mađarsku u susretu osmine finala EP-a protiv Belgije.