hoće li ga 'slomiti'?

Na Poljud stiže trener koji je bio prava noćna mora za Hajduk; vraća li se legendarni Slovenac već ove zime u hrvatski nogomet?

21.09.2022 u 12:17

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius potvrdili su kako će do zimske stanke momčad voditi Mislav Karoglan. No, u međuvremenu su čelni ljudi 'bilih' krenuli u potragu za dugoročnijim rješenjem na klupi. Iako ovo 'dugoročno', barem u slučaju Hajduka, nema baš nikakvu težinu

Otkaz Valdasu Dambrauskasu ponovno je na Poljudu pokrenuo lavinu, navijači su nezadovoljni jer misle da litavski trener nije dobio priliku pokazati što i koliko može s ovom momčadi, no predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius odlučili su se na promjenu te je ustoličen Mislav Karoglan.

'Mislav Karoglan ostaje trener Hajduka do zimske stanke, do sredine studenoga', kazao je sportski direktor Nikoličius i dodao:

'Imam puno povjerenje u Karoglana jer četiri godine je trener u sustavu Hajduka. Priključen je u ljeto prošle godine u stožer Jensa Gustafssona kao jedan od najperspektivnijih trenera. U ovom trenutku je Mislav čovjek koji može voditi Hajduk. Do kraja polusezone ostaje naš trener, a onda ćemo vidjeti kako dalje.'

Realno, šanse da Karoglan preživi, bez obzira na rezultate u sljedeća dva mjeseca, su minimalne.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Naime, javna je tajna da je prva i najveća želja Jakobušića i Nikoličiusa dolazak Matjaža Keka (61) na Poljud. Sjajni je slovenski trener još prije tri godine bio u ozbiljnim kombinacijama, no tada je tek bio preuzeo slovensku reprezentaciju pa je dogovor propao. Zbog izborničkih je obveza Kek kasnije odbio i Dinamo, no sada se situacija promijenila.

Jer Matjaž Kek sa Slovencima ima ugovor do ljeta 2024. godine tj. do kraja kvalifikacija za Euro 2024. godine. Problem? Slovenija u ovosezonskom izdanju Lige nacija ne briljira, prijeti joj ispadanje u Ligu C, treću jakosnu skupinu. 'Fantje' su bez pobjede, imaju dva poraza i dva remija, a u posljednja dva kola igraju doma protiv Norveške te u gostima kod Švedske. Šanse da se Slovenci spase ispadanja u niži rang Lige nacija minimalne su, a to bi vrlo lako mogao biti i Kekov kraj na izborničkoj klupi.

  • +13
Hajduk - Istra 1961 (10. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

I baš tu Jakobušić i Nikoličius vide šansu da Matjaža Keka napokon nagovore na dolazak u Hajduk! Jer Kek je kao trener Rijeke bio najveća noćna mora za Hajduk, protiv 'bilih' je od 2013. do 2018. godine imao učinak od čak 13 pobjeda, osam remija i samo jednog poraza!

Kako će sve ovo završiti? Hoće li Jakobušić i Nikoličius 'slomiti' Keka? Vrlo brzo će sve biti puno jasnije, no sigurno je da će Kek imati neke svoje uvjete koji bi se mogli pokazati kao nepremostiva prepreka njegovom dolasku na Poljud...

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore