SVE ZBOG JEDNOG ČOVJEKA

Čistka na Camp Nou kakva se ne pamti; iz Barcelone procurilo da je čak osam zvijezda na prodaju, a poznata su i njihova imena

26.03.2020 u 08:33

Bionic
Reading

Sportski događaji u cijelom svijetu su stali zbog pandemije koronavirusa, a u ova teška vremena s Camp Noua procurila je informacija kako u Barceloni na ljeto spremaju čistku kakva se ne pamti u povijesti kluba

Pandemija je uzrokovala velike probleme u poslovanju nogometnih klubova koji stvar pokušavaju smanjiti rezanjem plaća igračima, trenerima i radnoj zajednici. Takav neizbježan potez slijedi i čelnicima Barcelone koji blagajnu žele napuniti i prodajom svojih zvijezda u ljetnom prijelaznom roku, a španjolski mediji saznaju da je na transfer listi čak osam nogometaša, dakle puno više nego što se ranije spekuliralo.

Na crnoj listi su Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, Ivan Rakitić, Samuel Umtiti, Neto, Arturo Vidal, Martin Braithwaite i Carles Alena.

Nevjerojatna čistka, možda i najskuplja u povijesti katalonskog ponosa, ali u klubu pokušavaju ne samo smanjiti svoje rashode na plaće igrača nego namaknutim novcem od prodaje žele vratiti Neymara kojeg su prodali PSG-u u kolovozu 2017. za rekordnih 222 milijuna eura.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Što se tiče našeg Ivana Rakitića, ovo nije novost da napušta momčad španjolskog prvaka, a uz njega se u zadnje vrijeme veže transfer u Sevillu, no kamen spoticanja je odšteta od 20 milijuna eura.