transfer karijere

Cindrić potvrđen kao veliko pojačanje Barcelone: Prilika da postane najbolji rukometaš svijeta

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić prešao je iz poljskog Kielcea u španjolskog prvaka Barcelonu, rekao je Barcelonin trener Xavi Pascual.

'Da, doveli smo ga, no o tome ćemo govoriti nakon ovog vikenda kada nam prođe Final Four', rekao je Pascual za katalonsku radijsku postaju RAC1 a onda je to ponovio i novinarima u Kölnu.

  • +14
  • +11

Luka Cindrić životna priča

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Cindrić, 25-godišnji srednji vanjski igrač, ima s Kielceom ugovor do ljeta 2021. godine no zatražio je odlazak. U Barceloni na poziciji srednjeg vanjskog igraju islandski igrač Aron Palmarsson i 38-godišnji španjolski igrač Raúl Entrerríos. Entrerríos bi iduće sezone trebao završiti igračku karijeru.

Predsjednik poljskog kluba Bertus Servaas prošli je tjedan bio potvrdio da je Cindrić na korak do odlaska u Barcelonu.

'U svojoj ekipi ne želim imati igrača koji ne želi igrati za Kielce. Pregovori su gotovo završili', bio je rekao Servaas za internetsku stranicu Stregspiller specijaliziranu za rukomet.

Demantirao je novinske napise prema kojima bi transfer iznosio 4 milijuna eura.

'Da mi je netko za njega ponudio taj iznos, ja bih ga osobno idući dan posjeo na avion. U ovim trenucima, u rukometu, najveći iznosi su od 1,5 milijuna eura do 2 milijuna eura. Sve ostalo je montaža medija', rekao je.

Cindrić je s Vardarom već osvojio Ligu prvaka, a iako nije uspio ove godine s Kielceom, s Barcelnom ne samo što će imati to priliku ponoviti sljedeće sezone, već i postati najboljim rukometašem svijeta...