nema straha

Čilić nakon ulaska u finale poslao jasnu poruku Rogeru Federeru!

25.01.2018 u 12:23

Bionic
Reading

Marin Čilić zadovoljan je svojom igrom i fizičkom pripremljenosti nakon što je lako svladao Kylea Edmunda u polufinalu Australian Opena te je uvjeren da ima igru s kojom može ugroziti Rogera Federera ako se nađu u nedjelju u finalu...

Hrvatski 29-godišnji tenisač uspio je ono što nije Goran Ivanišević. Plasiralo se u finale Grand Slam turnira u Melbourneu zahvaljujući pobjeda protiv Pospisila, Souse, Harrisona, Carrena Buste, Nadala i ovog četvrtka Kylea Edmunda kojeg je svladao s glatkih 6:2, 7:6(4), 6:2.

  • +18
Australian Open, polufinale: Čilić - Edmund Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

Nakon vrijednog trijumfa koji će ga gurnuti u sam vrh ATP ljestvice Marin je bio iznimno zadovoljan i uvjeren da će i u finalu moći dati svoj maksimum.

'Osjećam se dobro zahvaljujući svom kondicijskom treneru, kao i cijelom stručnom stožeru. Igrao sam neke duže mečeve, ali dva su dana odmora i bit ću spreman u nedjelju,' potvrdio je Marin Čilić pa pohvalio svog protivnika koji je iznenađujuće daleko dogurao u Australiji:

'Igra odličan tenis i odlično je započeo godinu. Definitivno ima svijetlu budućnost i viđat ćemo ga na najjačim turnirima.'

Tek u petak će se znati hoće li Marin igrati protiv Rogera Federera ili mladog Hyeona Chunga u finalu, a vjerojatno bi više volio igrati protiv Korejca.

'Chung je odigrao nekoliko jako dobrih mečeva i teren odgovara njegovom stilu. Jedan od boljih kad je kretanje u pitanju, nevjerojatno ga je gledati,' priznao je Čilić, no glavno pitanje bilo je može li pobijediti Rogera Federera ako se ponovo nađu u finalu, kao u Wimbledonu prošle godine kada su ga famozni žuljevi zaustavili i nije mogao legendarnom Švicarcu pružiti otpor.

'Roger uvijek igra agresivno, dobro servira. No, ako ću dobro servirati i pogađati s osnovne linije mogu mu biti ravnopravan. Ne smijem dopustiti da diktira igru,' naglasio je naš prvi reket, najavivši tako obračun koji svi očekuju u nedjelju...