djeluje impresivno

Federer napravio ključan korak prema novom finalnom obračunu protiv Čilića!

24.01.2018 u 11:52

Bionic
Reading

Roger Federer kao i u Wimbledonu prošle godine nastavlja pobjeđivati bez izgubljenog seta na Australian Openu. Ove srijede u četvrtfinalu je svladao Tomaša Berdycha, a na putu do finala bit će mu mladi Hyeon Chung...

Švicarski 36-godišnji velikan silovito maršira prema 20. osvojenom Grand Slam turniru u karijeri, a sve što se događa u ova dva tjedna na Australian Openu jako podsjeća na prošlogodišnji Wimbledon.

  • +3
Roger Federer na Australian Openu Izvor: Reuters / Autor: ISSEI KATO

Naime, tada je Federer bez izgubljenog seta ušao u finale i tamo ga je čekao Marin Čilić, a isto bi se moglo ponoviti u Melbourneu, s obzirom da obojica ulaze kao izraziti favoriti u svoje polufinalne obračune.

Roger je ove srijede u četvrtfinalu svladao Tomaša Berdycha s kojim je imao problema tek u prvom setu u kojem je imao 'break' zaostatka, no uspio je trijumfirati u 13. igri. U drugom i trećem setu oduzeo je po jednom servis protivniku i rezultatom 7:6(1), 6:3, 6:4 mirno priveo posao kraju.

Federeru je to bila 20. pobjeda protiv Berdycha, a ima tek šest poraza.

Sljedeći protivnik će mu biti mladi Hyeon Chung koji je nakon Đokovića iz turnira u četvrtfinalu uspio izbaciti i Tennysa Sandgrena.

Dan ranije saznat ćemo ime prvog finalista, nakon dvoboja Marina Čilića i Kylea Edmunda.