HRVATSKO PRVENSTVO

Cibona ne predaje vrh, u derbiju srušila Cedevitu Junior; Split lako s Furnirom

Bionic
Reading

U derbiju 7. kola domaće košarkaške Lige za prvaka Cibona je pobijedila Cedevitu Junior sa 86-73 (23-17, 26-15, 21-24, 16-17) u utakmici odigranoj u KC "Dražen Petrović"

Od polovice prve četvrtine, aktualni hrvatski prvak je preuzeo kontrolu igre i rezultata te već do poluvremena stvorio i 20 koševa prednosti. U drugom poluvremenu je momčad pod vodstvom novog hrvatskog izbornika Josipa Sesara kontrolirala rezultat.

Najbolji strijelac Cibone bio je centar Krešimir Ljubičić sa 22 koša, a tome je dodao i sedam skokova. Aleksandar Aranitović je ubacio 14 poena, a po 12 su postigli Domagoj Vuković i Ivan Majcunić. Kao dodavači su se istaknuli razigravači Borna Kapusta i Krešimir Radovčić, svaki sa po devet asistencija.

Uvjerljivo najbolji igrač Cedevite bio je Krunoslav Simon sa 26 koševa, sedam skokova i pet asistencija.

Do početka doigravanja ostala su još tri kola Lige za prvaka. Uz šest momčadi iz ove skupine, u doigravanje će se plasirati i dvije najbolje momčadi iz Lige za ostanak.

  • +9
KK Cibona - KK Cedevita Junior, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Košarkaši Splita s uvjerljivih su 92-68 (28-20, 20-10, 20-18, 24-20) svladali zagrebački Furnir u utakmici 7. kola Lige za prvaka odigranoj u subotu na Gripama.

Domaća momčad je vodila od prve do posljednje minute utakmice, a već polovicom prve četvrtine je prednost Splićana bila dvoznamenkasta. Strijelce Splita predvodili su Tyrell Nelson sa 19 koševa i Lovre Runjić sa 17 poena i devet skokova. Shannon Shorter je ubacio 12 koševa, a Dominik Mavra je spojio 11 poena i 10 asistencija.

Momčad iz zagrebačke Dubrave je imala dvojicu igrača s dvoznamenkastim učinkom: Filip Paponja je ubacio 16, a Filip Kalajžić 11 koševa.