velika kriza

Čaroliji Diega Simeonea došao kraj: Što se to događa s Atleticom?

03.11.2017 u 16:52

Bionic
Reading

Madridski Atletico uspješno je posljednjih godina prkosio Barceloni i Realu u Primeri, a bio je važan faktor i u Ligi prvaka, no ove sezone nije ni blizu svojim najvećim rivalima. Diego Simeone muči se pronaći rješenje za izlazak iz krize...

Momčad koja je u posljednje četiri sezone dvaput igrala u finalu Lige prvaka, a također osvojila Primeru, Kup kralja, Europsku ligu, španjolski i europski Superkup, čini se da je potonula potkraj 2017. godine.

  • +6
Atletico Madrid - Barcelona, 8. kolo Primere, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: JAVIER BARBANCHO

Tvorac moćnog Atletica Diego Simeone kao da više nema rješenja kako oživjeti momčad koja je već deset puta remizirala ove sezone, uključujući i dvaput protiv slabašnog Qarabaga u Ligi prvaka, čime je praktički ostala bez izgleda osigurati nokaut fazu elitnog klupskog nogometnog natjecanja.

Atletico ne briljira niti u Primeri, s obzirom da je pobijedio samo u pet od deset odigranih utakmica, a ove subote protiv Deportiva jednostavno mora probijediti kako bi se napokon trgnuo.

'Nemamo igrača koji će nam sam donijeti pobjedu u utakmici. Mi smo ekipa. Zna se što to znači. Moramo svi odgovoriti kako bismo krenuli naprijed,' kaže Simeone čiji glavni igrači ne briljiraju: Griezmann je zabio samo dva gola u Primeri, a Gameiro jedan, dok Torres još nema postignutog pogotka.

'Plan je nastaviti stvarati prilike ispred gola. To je najbolje raditi tako da se približiš golu. Treba zabijati golove, što je ono što vrijedi u utakmicama,' naglašava argentinski stručnjak koji je već pomalo frustriran neučinkovitošću svoje ekipe.

Ono što je prije bio Atletico, ove sezone je Valencia koja jedina prati vodeću Barcelonu na ljestvici Primere. Crveno-bijeli će morati značajno poboljšati igru ako se žele uključiti u borbu na samom vrhu...