tko kaže da je gotovo?

Svi pokopali Rijeku, a zapravo još ima solidne izglede osigurati europsko proljeće!

03.11.2017 u 06:50

Bionic
Reading

Iako su nogometaši Rijeke potpuno razočarali ovog četvrtka na Rujevici u dvoboju protiv Austrije Beč i dalje imaju solidne izglede izboriti plasman u nokaut fazu Europske lige...

Riječki nogometaši uspjeli su kod kuće izgubiti 4:1 u dvoboju 4. kola protiv Austrijanaca i time su napravili veliki korak unazad u skupini D, jer trijumfom su se mogli u potpunosti priključiti vodećim dvjema momčadima, Milanu i AEK-u.

  • +7
Europska liga, 4. kolo: Rijeka - Austria B. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon utakmice moglo se čuti da Kekova momčad ima još samo teoretske izglede izboriti europsko proljeće, no to zapravo nije istina. Naime, zaostaje Rijeka samo tri boda za drugoplasiranim klubom iz Atene s kojim igra u sljedećem kolu međusobno i eventualnom pobjedom od više golova razlike zapravo ga može prestići na ljestvici.

Ako Riječani trijumfiraju u Grčkoj moglo bi zaista doći do preokreta na ljestvici, a u drugoj utakmici koja je na rasporedu u 5. kolu očekuje se pobjeda Milana kod kuće protiv Austrije, koja bi odvela talijansku momčad u nokaut fazu natjecanja.

Kad bi se ta dva rezultata poklopila, Rijeka bi u zadnjem kolu igrala protiv nezainteresirane Montelline družine na Rujevici i definitivno imala odličnu priliku ostati druga u grupi, a u nekim scenarijima, ovisno o ishodu dvoboja Austrije i AEK-a, čak bi joj i bod mogao biti dovoljan.

Naravno, takav scenarij moguć je samo ako aktualni hrvatski prvak značajno poboljša svoju igru u budućnosti, no sljedeće utakmice Europske lige na rasporedu su tek 23. studenog i to je dovoljno vremena da Kek razbudi svoju momčad. Ništa još nije gotovo...

Europska liga

Skupina D

AEK Atena-Milan0:0
Rijeka-Austria Beč1:4
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Milan42208
2.AEK Atena41306
3.Austria Beč41124
4.Rijeka41033

Sljedeće utakmice

23.11.AEK Atena-Rijeka
23.11.Milan-Austria Beč