KAOS U REPREZENTACIJI

Čačić je smijenjen, igrači mu okrenuli leđa; čeka se službena potvrda

07.10.2017 u 08:48

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom posljednje kolo je kvalifikacija za SP (ponedjeljak, 20.45 sati, naši nogometaši gostuju u Ukrajini, ali gotovo sigurno s novim izbornikom

Hrvatski navijači već su pokazali palac dolje za Antu Čačića, a izgleda da je razmišljanje običnog puka poslušao i Hrvatski nogometni savez te je drastičnu odluku donio oko 2 u noći.

Poslije novog kiksa reprezentacije, ovoga puta na Rujevici protiv slabe Finske (1:1), krenula je priča kako Čačić neće doživjeti utakmicu u Kijevu.

  • +29
Hrvatska - Finska, kvalifikacijska utakmica za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dogodile su se žustre rasprave oko povjerenja hrvatskom izborniku pod čijim vodstvom Hrvatska izgleda bezidejno, a tijekom današnjeg dana najvjerojatnije će biti potvrđena informacija o smjeni Čačića. Službena odluka HNS-a trebala bi biti donesena na sastanku u Opatiji danas u 11 sati.

Inače, Čačiću su leđa okrenuli i igrači, što je najvjerojatnije bilo ključno, pa tako Luka Modrić nije stao u njegovu obranu na pitanje o smjeni.

'Što sad da radimo? Krenuli smo s njim u ove kvalifikacije i tako nam je. Preteško pitanje da lie on za ovu reprezentaciju. Do utakmice s Islandom sve je bilo uredu, a sad odjednom ništa ne valja. To je doduše istina, situacija je katastrofalna. Imamo još jednu šansu ispraviti sve', izjavio je kapetan.

  • +6
Navijači na utakmici Hrvatska - Finska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

HNS je, znakovito, otkazao sva planirana medijska događanja, a trening kojeg će reprezentacija odraditi na Rujevici u 11 sati zatvoren je za predstvnike medija. Nakon treninga reprezentacija će krenuti za Zagreb te avionom krenuti put Kijeva.

Hrvatska je sada druga na ljestvici sa 17 bodova, koliko ima i treća Ukrajina, dok je na vrhu Island sa 19 bodova. Kako u posljednjem kolu Island u ponedjeljak dočekuje posljenjeplasirano Kosovo za očekivati je da će se on pobjedom izravno plasirati u Rusiju, dok će Ukrajina i Hrvatska u izravnom susretu u Kijevu odlučivati o tome tko će kao drugoplasirani u dodatne kvalifikacije. Hrvatskoj je za drugo mjesto dovoljan i bod, dok Ukrajini igra samo pobjeda.