MALI STADION DOVOLJAN

Tužna realnost hrvatske reprezetacije; što je sve tome razlog?

06.10.2017 u 21:03

Bionic
Reading

Hrvatska je na Rujevici igrala važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Finske, ali navale na ulaznice nije bilo kao u stara dobra vremena kada se za nastup naše reprezentacije tražila karta više

Kapacitet Rujevice bio je za ovu utakmicu 8240 mjesta, ali stadion nije bio do kraja rasprodan. Sat vremena prije početka dvoboja HNS je objavio kako je još ostalo 250 ulaznica, a čak i da su one otišle u posljednji trenutak jasno je da nešto nije u redu.

Nekada nije bilo dovoljno karata za Maksimir koji može primiti četiri puta više gledatelja, a sada nema navale te je i mali stadion bio dovoljan da primi sve zainteresirane.

Zaista tužno da se više ne piše kako ulaznica nema dva dana uoči utakmice, da bi se stadion rasprodao i da je većeg kapaciteta... No danas su neka druga vremena, puno lošija za hrvatske reprezentativce koji su suočeni s raznim bojkotima navijačkih skupina zbog stvari koje nemaju veze s nogometom.

  • +6
Navijači na utakmici Hrvatska - Finska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je u petak igrala iznimno važnu utakmicu za SP u Rusiji, a zašto se nije tražila karta više to je već posebna priča. Hladno vrijeme i dosadna kiša, tribine bez krova, neslaganje s politikom HNS-a i pojedinim čelnicima Saveza, možda cijena ulaznica koja je veća nego što je trebala biti u Gradskom vrtu... Sve to je utjecalo na slabo zanimanje.

Gotovo ispunjene tribine Rujevice ne mogu sakriti ružnu realnost, a to je da danas hrvatska reprezentacija u ključnim dvobojima jedva može ispuniti stadion skromnog kapaciteta.